Eva Ortiz: “Puig ha fet el ridícul al CPFF i ha estat irresponsable amb els diners que pertany a la Comunitat Valenciana”

La portaveu adjunta de el Grup Popular en Les Corts, Eva Ortiz, ha afirmat avui que el president de la Generalitat, Ximo Puig, “va fer el ridícul, a través del seu conseller Soler, al Consell de Política Fiscal i Financera i ha estat irresponsable amb els diners que pertany a la Comunitat Valenciana “.

Eva Ortiz s’ha pronunciat així després de la Junta de Síndics de les Corts, preguntada per la reunió de CPFF de divendres passat. “L’únic que ha aconseguit Soler és fer el ridícul i Ximo Puig ha fet el ridícul i ha demostrat ser un irresponsable, a més d’incomplir el que la comissió mixta li va dir de manera unànime: un dèficit asimètric de l’1,2%, la reforma de el model de finançament i exigir els 281 milions d’euros de l’IVA “, ha indicat.

“Res d’això es va fer. Puig ha portat un dèficit on hi haurà 1.000 milions d’euros de retallades, i caldrà veure d’on es van a fer, amb el nivell de despesa i les incoherències d’aquest Consell “, ha assenyalat. A més, la portaveu adjunta ha manifestat que li sembla “injust” que hi hagi una taula “en què es va a parlar de 4.000 milions d’euros per a Catalunya, de Rodalies i del Port de Barcelona i en aquesta taula no hi ha interlocutors de la Comunitat Valenciana encara que hi hagi d’haver decisions que ens vagin a afectar “.

“Per què Catalunya ha de tenir 4.000 milions d’euros en una taula bilateral amb el Govern d’Espanya mentre Puig baixa el cap i no alça la veu ni per a una reunió?” Ha preguntat Eva Ortiz. “S’han anat de retir a Dénia per fer res i dir menys. Sento tristesa i indignació a l’veure la falta de responsabilitat de l’conseller d’Hisenda, que és un manat de Puig, el major incompetent que té la Comunitat “.

Eva Ortiz ha explicat que el PPCV presentarà al ple de la setmana que ve a Les Corts una iniciativa parlamentària sobre la reclamació de l’IVA, “una exigència important tant a President de la Generalitat com a Govern d’Espanya a través d’un escrit ja enviat” .

“Ens sorprèn que PSPV i Compromís no parlin de reclamació judicial en les seves iniciatives. Si les vies que s’han pogut lluitar no són satisfactòries perquè arribin els 281 milions d’l’IVA que correspon als valencians, no queda una altra via que no sigui la judicial, a l’igual que han fet altres presidents d’altres CCAA de diferent signe polític. El PPCV si inclou aquesta reclamació judicial en la proposta que portarem a el ple “, ha explicat Eva Ortiz.

La portaveu adjunta ha indicat que en la sessió de dijous es veurà la comissió d’investigació sobre els germans de l’President Puig. “Entenem que cal obrir una comissió davant les ajudes rebudes des de diferents àrees als germans de Puig”, ha indicat. A més, s’estudiarà la creació d’una altra comissió, en aquest cas sobre el descontrol dels centres de menors de la Comunitat Valenciana.

Informació i Foto: PP Comunitat Valenciana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: