Estudiants del col·legi Claret de Xàtiva guanyen el primer premi del concurs Reacciona! de la Ciutat dels Arts i les Ciències i la Reial Societat Espanyola de Química

Un grup d’estudiants de l’escola Claret de Xàtiva de València ha guanyat el primer premi de la novena edició de el concurs escolar Reacciona! sobre Química.

El seu treball ‘Determinació experimental de fórmules’ ha rebut el suport de l’jurat i mostra a través d’enginyosos experiments com conèixer la fórmula empírica d’el sulfat de coure (II) hidratat i la fórmula molecular del clorur de zinc.

El concurs Reacciona !, organitzat per la Ciutat dels Arts i els Ciències i la secció territorial de València de la Reial Societat Espanyola de Química (RSEQ-VAL), promou la importància de la Química i convida a realitzar un projecte en forma de vídeo explicatiu sobre algun procés químic.

El segon premi ha estat per a l’equip de l’IES Maestrat-Sant Mateu de Castelló, amb el seu projecte ‘Mites i realitats de la sembra de núvols’, amb experiències senzilles que expliquen aquesta tècnica.

Per la seva banda, estudiants de l’escola Maristes Sagrat Cor de València han obtingut el tercer premi gràcies al seu treball ‘Joc d’alcohols qui guanyarà ?, en què han construït un destil·lador casolà per obtenir biocombustibles a partir de cítrics.

Un total 50 projectes, en què han participat 167 estudiants, s’han inscrit enguany a la novena edició de el concurs dirigit a alumnat de 3r i 4t de Secundària, Batxillerat i cicles formatius de Formació Professional Grau Mitjà de tot Espanya. Cal destacar que part dels experiments i el treball l’han realitzat des de casa a causa de el confinament.

En aquesta ocasió, a més d’estudiants de la Comunitat Valenciana, han participat també de Castella i Lleó, Andalusia. Múrcia, Catalunya i Castella-la Manxa.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és destacar la importància de la química en el desenvolupament de la societat i promoure l’interès per aquesta disciplina entre els joves.

El primer premi està dotat de 1.200 euros, el segon premi de 600 euros i el tercer de 300 euros. La concessió de el premi correspondrà en un 50% a el centre escolar i el 50% restant a l’equip Els premis estan finançats per la Secció Territorial de València de la RSEQ.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: