Estudiantat de l’UJI mostra al Palau de les Arts «Reina Sofía» un projecte que inclou els ODS en l’educació primària a través de la música

L’estudiantat de l’assignatura de Didàctica de l’Expressió Musical de la Universitat Jaume I ha dut al Palau de les Arts «Reina Sofía», dins de la seua programació didàctica, el «Projecte Escènic», una iniciativa que ha mostrat com educació musical i Agenda 2030 poden anar de la mà per a millorar la conscienciació sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) en contextos educatius.

La professora de l’UJI responsable del projecte, Ana M. Vernia, ha agraït tant al Palau de les Arts, a través de Víctor Gil, com a la Universitat, des del Vicerectorat d’Estudiantat i Compromís Social, el fet de permetre que un auditori siga espai educatiu cultural, musical i d’aprenentatge en valors com són la responsabilitat cap als ODS.

Aquest projecte, que uneix música i ODS des de l’assignatura de Didàctica de l’Expressió Musical i amb els futurs i futures mestres de primària, s’ha convertit en una estrena inèdita per part de l’estudiantat de menció en música de l’UJI. Concretament, han sigut compositors i compositores d’un cançoner ex professo per a incloure els ODS en l’educació primària, demostrant que la música és capaç de vertebrar currículum i accions de responsabilitat, sense descuidar l’aprenentatge de les competències necessàries per al futur.

El Palau de Les Arts «Reina Sofía», ple d’alumnat de primària i acompanyat de mestres, ha vibrat durant una hora gràcies a l’alumnat de Didàctica de l’Expressió Musical, que ha mostrat el seu esforç, implicació i valoració per l’educació musical. Així, ha sigut una oportunitat de mostrar al seu futur alumnat com l’aprenentatge per projectes, vertebrat per la música, suposa una eina eficient i eficaç que permet gaudir i aprendre al mateix temps i que connecta generacions, cultures i espais i permet que la inclusió social i educativa siga una realitat.

Informació i Foto: UJI

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: