Espaitec organitza el seminari virtual «Vigilància Tecnològica: Patents» per a minimitzar el risc en la presa de decisions

Espaitec, Parc Científic i Tecnològic de la Universitat Jaume I de Castelló realitzarà una sessió en línia sobre el nou concepte de vigilància tecnològica per a afavorir la presa de decisions, activitat englobada dins del Club d’Empreses Castelló Global Program

 

El pròxim 15 de juny, a les 16.30 hores, es durà a terme el taller en línia «Vigilància Tecnològica: Patents», activitat formativa que s’inclou dins del Club d’Empreses Castelló Global Program amb l’objectiu de fomentar el networking en les empreses castellonenques i potenciar la seua innovació contínua.

 

En la sessió es tractarà el concepte de Vigilància Tecnològica, que ajuda a minimitzar el risc davant la presa de decisions, considerant múltiples factors que afavoreixen el desenvolupament de la innovació i la competitivitat de les empreses, comunitat científica i institucions. Aquest tipus de vigilància té com a finalitat localitzar les tecnologies disponibles o de nova aparició, sent precisament les patents una de les fonts de major valor per a practicar la vigilància tecnològica, ja que més enllà de les seues característiques pròpies i exigibles per a la seua concessió, conté informació de valuosa utilitat.

 

La Vigilància Tecnològica és una eina clau per a entendre el moment tecnològic siga com siga el sector empresarial, i així poder realitzar prospeccions de futur ateses les necessitats concretes de les companyies, com poden ser obrir noves línies d’investigació, prendre decisions sobre les quals ja estan en marxa, buscar socis, analitzar competidors o posicionar l’empresa respecte a unes altres.

 

El concepte de Vigilància Tecnològica permet identificar les tecnologies disponibles o de nova aparició capaces d’intervindre en nous processos o productes. Per a la seua recuperació, és necessari treballar fonamentalment amb informació científica, tècnica, tecnològica i normativa que es troba àmpliament difosa en llibres, articles cientificotècnics, actes de congressos, patents, normes tècniques, tesis doctorals, publicacions especialitzades, etc. Precisament són les patents una de les fonts de major valor per a practicar la vigilància tecnològica, ja que més enllà de les seues característiques pròpies i exigibles per a la seua concessió, contenen informació de valuosa utilitat, nova, classificada i estructurada.

 

El taller en línia serà impartit per Isabel Marco, tècnic de Patents de la firma PONS IP, empresa global especialitzada en la propietat industrial i intel·lectual que ofereix un servei integral per a Espanya, Europa i Amèrica Llatina. La formació constarà d’una part teòrica i una altra pràctica, en la qual es desenvoluparan dos casos pràctics, i durant la sessió es tractaran les següents temàtiques:

 

–       Què és la Vigilància Tecnològica (VT)?

–       Per què s’usen les patents com a fonts d’informació tecnològica?

–       On i com es localitza les Bases de dades de Patents?

–       Com fer les cerques i les seues estratègies?

–       Com analitzar i presentar els resultats?

 

La sessió es realitzarà mitjançant l’aplicació Zoom. Per motius d’organització es requereix inscripció prèvia obligatòria fins al dimarts 15 de juny a les 14.00 hores, amb aforament limitat.

 

El Club d’Empreses Castelló Global Program és una iniciativa que s’emmarca dins de Castelló Global Program, el programa per al creixement i l’acceleració de les empreses de la província de Castelló, liderat per Espaitec, Parc Científic i Tecnològic de la Universitat Jaume I de Castelló en col·laboració amb la Diputació de Castelló.

 

 

Informació i Foto: UJI

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: