Espaitec facilita la resolució de desafiaments d’usabilitat de productes digitals d’empreses amb el suport de la comunitat universitària de l’UJI

Espaitec, Parc Cientific i Tecnològic de la Universitat Jaume I, ha organitzat UJI.>LAB UX Challenge amb l’objectiu de millorar la usabilitat de productes digitals de diferents empreses de la província de Castelló a través de processos co-creatius amb l’usuari. La iniciativa ha facilitat que les companyies prenguen consciència dels beneficis de l’ús de metodologies i tècniques per a millorar l’experiència de l’usuari, tant en el disseny de productes com de serveis d’alta tecnologia.

En la iniciativa han participat les firmes Eventscase, Orbel Grupo, NRS GROUP i el projecte emprenedor del programa UJI Emprèn OnSocial, SEMANTICS AI, al costat de l’estudiantat dels graus en Enginyeria en Disseny Industrial i Desenvolupament de Producte; Enginyeria Informàtica; Publicitat i Relacions Públiques; Enginyeria en Tecnologies Industrials; Comunicació Audiovisual; doble grau en ADE-Dret de la Universitat Jaume I; i antic estudiantat de l’associació Alumni SAUJI. En opinió del director de producte d’Eventscase, Oswaldo Zaera, «ha sigut una gran oportunitat per a captar talent i fer contactes amb l’alumnat. Al final, veure treballar a l’estudiantat durant un parell de jornades és molt més efectiu que qualsevol entrevista o procés de selecció». Per part de la project assistant d’Orbel Grup, María Serra, «arribem a l’UJI.>LAB UX Challenge amb una idea del que buscàvem bastant precisa, no obstant això, gràcies al contacte amb els solvers/alumnat i a l’intercanvi d’informació d’idees i opinions, ens van sorgir noves idees, ampliant les possibilitats de solució per al repte que plantegem». Finalment el CEO de SEMANTICS AI, Diego Hidalgo, ha assenyalat que «participar en l’UJI.>LAB UX Challenge ens ha permés rebre una valuosa retroalimentació del nostre prototip, de manera que acollirem algunes de les recomanacions per a efectuar les millores en el nostre producte mínim viable. Ha sigut una experiència interessant que hauria de continuar perquè vaig observar molt de talent creatiu en els estudiants que han participat del repte».

L’UJI.>LAB UX Challenge és una dinàmica del Living Lab d’Espaitec en la qual l’estudiantat participant (solvers o solucionadors) treballant en grups multidisciplinaris, desenvolupen propostes de millora a través de proves de concepte o prototips, i secundant-se en diferents eines de treball col·laboratiu i la metodologia INNOVATION CAMP basada en dinàmiques de co-creació. Cadascun d’aquests grups està acompanyat d’un mentor de l’Associació de Sèniors Espanyols per a la Cooperació Tècnica (SECOT Castelló), els quals orienten als equips en els processos creatius i els enfocaments col·laboratius, per a poder proporcionar propostes realistes i de valor afegit a les entitats, institucions o empreses que comparteixen els seus desafiaments. Durant aquestes activitats els estudiants adquireixen coneixements dels denominats soft-skills: lideratge, gestió d’equips i gestió de conflictes, entre altres.

UJI.>LAB Espaitec

UJI.>LAB Espaitec, el Living Lab del Parc Científic i Tecnològic de la Universitat Jaume I és un espai d’experimentació, innovació i demostració de noves tecnologies i metodologies, com ara INNOVATION CAMP, i pretén potenciar el que es coneix com la tercera missió de la Universitat, una dinàmica que acosta a la societat el coneixement generat en la Universitat, de manera bidireccional a través d’iniciatives que permeten donar solució a desafiaments clau de la societat. UJI.>LAB Espaitec compta amb un FabLab (Laboratori de Fabricació), un laboratori de prototipat ràpid que permet la seua materialització en forma de prototips, buscant així donar solució als possibles reptes plantejats. L’UJI.>LAB Espaitec és un programa que compta amb el finançament de l’Agència Valenciana d’Innovació (AVI).

Informació i Foto: UJI

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: