Es diagnostiquen més de 350 nous càncers de tiroide a l’any a la Comunitat Valenciana

Texto original

1.912 / 5.000
Resultados de traducción
Segons les darreres dades del Sistema d’Informació de Càncer de la Comunitat. Valenciana, s’estima que la indicència del càncer de tiroide és de 370 nous casos anuals, amb una taxa ajustada de 7,03 casos nous per 100.000 habitants.

Aquestes dades han estat conegudes pel Servei d’Estudis Epidemiològics i Vigilància de les Malalties No Transmissibles amb motiu de la celebració el 24 de setembre del Dia Internacional del Càncer de Tiroides.

Aquest tipus de càncer és més freqüent en dones (taxa ajustada de 10,10 davant de 3,87 en homes). La diferència estadística significativa per sexes també s’aprecia en la incidència a nivell nacional, segons dades de la Xarxa Espanyola de Registres de Càncer (REDECAN), i alhora és superior en dones respecte a la Comunitat Valenciana (incidència de 14,7 per 100.000 habitants). L’edat mitjana al diagnòstic és de 53 anys.

Així mateix, segons el Sistema d’Informació de Càncer Europeu (ECIS per les sigles en anglès), la incidència de càncer de tiroide a Europa, per taxes ajustades a la població estàndard europea, presenten una diferència estadísticament significativa superior en ambdós sexes a les observades a la Comunitat Valenciana (18,9 en dones i 6,2 en homes per 100.000).

Supervivència

La supervivència relativa global és de 93% (95% en dones i 88% en homes). I no hi ha diferències estadísticament significatives entre sexes a la Comunitat Valenciana, ni tampoc respecte a nivell nacional ni europeu.

Mortalitat

Pel que fa a la mortalitat, el 2020 es van registrar a la Comunitat Valenciana 38 morts per càncer de tiroide. D’ells 22 eren dones (cosa que suposa una taxa ajustada de 0,68 per 100.000 habitants) i 16 homes (amb una taxa de 0,75 per 100.000 habitants. Tampoc hi ha diferències estadísticament significatives entre sexes a la Comunitat Valenciana, ni a nivell nacional ni europeu.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: