Emergències de la Generalitat coordina 74 rescats amb helicòpter el primer semestre del 2020

El Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat ha coordinat en el primer semestre del 2020 un total de 74 serveis de recerca, salvament i rescat, la major part d’ells realitzats pels helicòpters de coordinació i emergència, segons dades de l’Agència Valenciana de seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE) i de el Consorci Provincial de Bombers d’Alacant.

D’aquests 74 serveis corresponents a les tres províncies de la Comunitat, els helicòpters de la Generalitat van participar en 26 recerques i rescats i l’helicòpter de el Consorci de Bombers d’Alacant en 48.

Aquestes xifres globals corresponen als serveis realitzats pels helicòpters de la Generalitat Victor-0 i Victor-1, de coordinació i emergències, respectivament, i que operen a les províncies de Castelló i València, a més de l’Alpha 1, que opera a la província d’Alacant i que depèn de el Consorci Provincial de Bombers d’Alacant.

Aquestes dades desglossades de 2020 indiquen que l’helicòpter V-0 de coordinació de la Generalitat va participar en 5 recerques i rescats, mentre que el V-1 d’emergències va realitzar 21 intervencions d’aquest tipus.

Al costat dels helicòpters, l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències compta també amb dos drones i una càmera termogràfica que pot utilitzar-se en recerques de persones.

Les comarques de la província de València on es van realitzar aquests serveis van ser Camp de Morvedre, Camp de Túria, la Costera, la Ribera Alta, la Ribera Baixa, la Safor, els Serrans i la Vall d’Albaida, mentre que a la província de Castelló van ser Alt Palància, el Baix Maestrat, els Ports i la Plana Baixa.

Pel que fa a la província d’Alacant, el Grup de Rescat de el Consorci Provincial de Bombers d’aquesta província va efectuar 48 serveis de recerca, salvament i rescat.

Especialització i equipament

Els equips rescatadors estan formats per bombers i bomberes amb especialitzats que efectuen pràctiques i entrenen periòdicament per afrontar les situacions més complicades a l’hora de fer cerques, rescats o salvaments. En aquest sentit, també es requereix conèixer l’orografia de la zona i portar un equipament especial tant en rescats per terra com en helicòpter.

Cada vegada són més freqüents els serveis de recerca i rescat de persones que s’extravien o lesionen practicant senderisme o qualsevol altre esport en contacte amb la natura i, especialment, en zones de muntanya. Els caps de setmana i dies festius s’incrementa el nombre d’aquest tipus d’actuacions, sobretot a la província d’Alacant.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: