Emergències coordina la vigilància preventiva de les forces i cossos de seguretat en les àrees naturals i espais d’oci per Setmana Santa

L’Agència Valenciana Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE) coordina des d’aquest dijous Sant, a les diferents forces i cossos de seguretat en la vigilància preventiva dels paratges naturals, culturals i d’oci de la Comunitat Valenciana davant la previsió d’una gran afluència dels clients i de l’increment dels desplaçaments amb motiu de la festivitat de Setmana Santa i Pasqua.

A més d’una major presència policial en aquestes àrees, la vigilància es reforçarà amb controls aeris a les zones rurals amb xalets o casetes de camp disseminades per dissuadir concentracions de persones o festes de particulars.

El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, s’ha reunit aquest matí amb responsables de la Delegació de Govern, la Policia adscrita a la Generalitat i les direccions de policia de les setze ciutats més poblades de la Comuntat Valencina per coordinar les accions de reforç, des d’avui i fins al 12 d’abril, per a la vigilància dissuasòria tant a les zones naturals més visitades com en les àrees comercials d’aquestes ciutats.

El secretari autonòmic ha demanat a la ciutadania “responsabilitat i prudència” en el compliment de les mesures anti COVID per evitar l’avanç de l’coronavirus i que, davant la previsió de més afluència en el medi natural, “s’extremin les precaucions per prevenir incendis forestals “.

La AVSRE ha enviat una circular a tots els ajuntaments valencians per a recordar les restriccions actuals en vigor fins al 12 d’abril i recomanar-los la convocatòria de les juntes locals de seguretat que coordinin el treball conjunt entre les policies locals, la policia nacional, guàrdia civil i policia de la Generalitat “en el control i correcte compliment de les mesures sanitàries per part de la ciutadania”.

La circular també recorda als municipis que les zones d’acampada i els refugis a la Comunitat Valenciana romanen tancats i que, en les àrees recreatives obertes durant el dia, s’ha de complir la normativa COVID. En la mateixa missiva es demana major vigilància i control dels comportaments o hàbits que puguin provocar risc d’incendi forestal.

Pla de prevenció d’incendis forestals

Fins al dia 12 d’abril, la Generalitat augmentarà la vigilància àrea i terrestre de la superfície forestal i de les mesures dissuasòries per evitar incendis forestals.

El Servei de Bombers Forestals de la Generalitat realitzarà tasques de prevenció durant les 24 hores del dia i el telèfon únic d’emergències 1 · 1 · 2 ha incrementat el seu personal en un 14%.

El dispositiu coordinat per Emergències està format per més de 80 mitjans d’extinció terrestres 16 mitjans aeris i més de 700 persones a la Sala d’atenció de trucades d’emergències 1 · 1 · 2.

Entre les mesures dissuasòries, s’adopten mesures preventives com si fos nivell 3 de preemergència, és a dir, risc extrem d’incendis forestals. Això implica la prohibició de crema en els terrenys forestals, contigus o amb una proximitat menor a 500 metres d’activitats com la crema de marges de cultius o restes agrícoles i forestals; crema de canyar o matolls lligats a aprofitament ramader, cinegètic o un altre tipus; i operacions de destil·lació de plantes aromàtiques.

Les cremes aprovades en plans locals, així com totes les cremes ja concedides per al mateix període queden suspeses. També es realitzen vols de vigilància preventiva amb avions preparats per efectuar descàrregues si fos necessari intervenir en qualsevol incendi.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: