Emergències celebra a Callosa el ple extraordinari de Protecció Civil que ha homologat 39 plans del Baix Segura

El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, ha presidit aquest dimarts el ple de la Comissió de Protecció Civil de la Comunitat Valenciana que ha homologat 39 plans d’emergència elaborats dins del Pla Vega Renhace. D’aquests, 18 són per fer front al risc d’inundacions i 16 més són plans d’actuació municipal, que identifiquen tots els riscos naturals a què s’exposa la població. A més, s’han homologat 3 plans d’actuació davant de terratrèmols i dos més contra incendis forestals.

Jose María Ángel ha destacat “el gran treball dels municipis del Baix Segura”, que serà “la primera comarca que tindrà un conjunt de plans d’emergències”. A més, ha incidit en la importància de “tenir un detallat diagnòstic de cadascun dels municipis del Baix Segura” com a factor fonamental per “ajudar en la prevenció i l’anàlisi de qualsevol tipus d’emergència”. Segons ha explicat el secretari autonòmic, fins que la Generalitat va implantar el Pla Vega Renhace només 8 municipis de la comarca comptaven amb els seus plans municipals obligatoris. A dia d’avui, 26 dels 27 municipis del Baix Segura, a més de Crevillent que també forma part de la conca del Segura, estan protegits.

Des del 2020, la Generalitat ha destinat 640.000 euros a la contractació de personal tècnic especialitzat en 22 ajuntaments de la Vega Beja que han realitzat un total de 54 plans d’emergències, entre els quals es troben els 39 homologats avui i 5 més impulsats per la Diputació Alacant.

Homologació de 39 plans d’emergències al Baix Segura

El ple extraordinari de la Comissió de Protecció Civil de la Comunitat Valenciana, celebrat a Callosa de Segura, ha aprovat aquest matí l’homologació dels plans d’actuació municipal dels municipis d’Algorfa, Benferri, Callosa de Segura, Catral, Cox, Crevillent, Daya Nova, Dolores, Jacarilla, Los Montesinos, Pilar de la Foradada, Rafal, Rojales i San Isidro. També s’han homologat els plans davant d’inundacions en aquests 14 municipis a més de Benijófar, Bigastro, Daya Vieja, Formentera del Segura, Guardamar del Segura i San Fulgencio.

D‟altra banda, s‟ha aprovat el pla d‟actuació municipal obligatori d‟Oriola; el pla contra riscos sísmics de Daya Nueva; i els plans contra incendis forestals i contra terratrèmols de Rojales i Crevillent.

Entre les actuacions prioritàries del Pla Vega Renhace s’inclou la implementació de plans d’emergències per a tots els municipis de la comarca amb la utilització de tècnics i tècniques superiors en emergències encarregats de la seva elaboració. Per aconseguir aquest objectiu, 22 dels 27 municipis van sol·licitar la contractació de 26 professionals per un import de 640.000 euros. El personal especialitzat, contractat a través de Labora, ha elaborat els plans d’actuació municipal (PAM) i els plans municipals per fer front al risc d’inundacions (PAMRI) assessorats per l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: