Els socis de el Projecte MUPIC es reuneixen a Florida Universitària

Els socis de el projecte europeu MUPIC ‘Multidisciplinary Projects in an International Context’ (https://mupic.eu/), el projecte europeu per formar l’alumnat en les habilitats més valorades per les empreses, es reunirà a les instal·lacions de Florida Universitària dels propers 8 i 9 de setembre a la que serà l’última reunió de socis de el projecte.

En aquesta reunió es tractaran els principals objectius a cobrir fins a desembre de 2021, quan finalitzi el projecte, on els alumnes participants de cada universitat sòcia ja han acabat les seves activitats i han adquirit l’experiència d’un nou model d’aprenentatge en un context multidisciplinari i internacional , resolent tasques proposades per empreses per millorar un producte existent. Els equips d’estudiants eren alumnes de l’àmbit de l’enginyeria (disseny industrial), la gestió empresarial i la gestió de projectes.
.

Els representants de Florida Universitària es reuniran amb els altres socis de el projecte europeu: Universitat de West Bohemia (República Txeca), coordinadors de el projecte, Turku University of Applied Sciences (Finlàndia), i Universite de Mons (Bèlgica).

A causa de la pandèmia Covid-19, la reunió serà híbrida, presencial i online a el mateix temps, ja que els socis de Finlàndia no poden viatjar però participaran en la reunió de manera virtual.

MUPIC se centra en el suport a la cooperació internacional d’estudiants d’universitats tècniques i d’un altre tipus, a través de mètodes innovadors en línia i de la feina en equips de gestió de projectes multidisciplinaris. La durada d’aquest projecte Erasmus + és de 36 mesos i ha estat recentment prorrogat fins als 40 mesos (desembre 2021).

El projecte té com a objectiu crear i provar un model d’aprenentatge en equips multidisciplinaris per a estudiants de diverses universitats de la Unió Europea. Als estudiants se’ls va assignar una tasca d’una empresa externa i des de llavors treballen de forma col·laborativa, a través de canals en línia buscant o creant un producte / solució final.

Els equips de projecte d’alumnat estan formats per estudiants de l’àmbit tècnic (enginyeries), empresarial i de gestió de projectes. Els estudiants es van formar en àmbits com intercultural, habilitats socials i gestió de projectes en equips virtuals. L’equip treballa amb la comunicació online i aplica diversos mètodes innovadors (mètodes àgils) en la gestió.

A través de MUPIC, Florida Universitària reforça la formació del seu alumnat de l’àrea d’Empresa, com el Grau en ADE + Digital Business i de el cicle de Màrqueting i Publicitat. A més, aquest projecte europeu també acull alumnat de l’Grau en Enginyeria Mecànica, amb el qual es treballaran aspectes relacionats amb el Project Management.

Un projecte ajustat a el model educatiu de Florida Universitària

La posada en marxa de MUPIC, suposa un element de reforç a el model educatiu de Florida Universitària que, des de fa anys, ja treballa en el desenvolupament de moltes de les competències que s’han abordat en el projecte europeu, com a comunicació, treball en equip, lideratge, negociació, resolució de conflictes o aprenentatge basat en problemes, entre d’altres. A més, el projecte emfatitza la relació entre l’àmbit universitari i el món empresarial “real”, un dels elements estratègics que impulsa Florida Universitària des dels seus inicis.

S’han formalitzat convenis de col·laboració amb empreses reals per al treball de camp. En el transcurs de el projecte estan involucrats 40 estudiants de les quatre universitats participants, juntament amb un equip de deu tècnics i docents. El resultat de el projecte és l’elaboració d’un set de materials que poden ser utilitzats per successives generacions d’estudiants, servint de base per millorar el procés ensenyament-aprenentatge de les diferents titulacions involucrades.

Informació i Foto: Florida Universitaria

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: