Els serveis mèdics atenen 42 persones durant la Nit de l’Albà

La ciutat d’Elx va celebrar ahir la Nit de l’Albà amb motiu de les festes patronals de la ciutat, que es caracteritza per l’ús de focs d’artifici. Així, és habitual que aquesta nit es registrin persones ferides per la manipulació de pólvora en els hospitals i diferents punts d’atenció sanitària.

Aquest any el balanç definitiu de ferits registrats a la ciutat d’Elx ha estat de 42 lesionats de caràcter lleu. La Nit de l’Albà compta amb un dispositiu especial de seguretat compost per policies, bombers, membres de protecció civil i ambulàncies de l’ONG DYA (Detente i Ajuda), que vetllen per que la nit clau de les festes il·licitanes es desenvolupi amb el menor nombre d’incidents possible.

Per la seva banda, els hospitals General Universitari d’Elx i Vinalopó reforcen el seu personal de cara a aquesta nit per prestar una millor assistència en aquesta ocasió especial.

Roda de premsa

L’Ajuntament d’Elx ha acollit una roda de premsa per donar a conèixer les dades concretes registrats, en la qual han comparegut l’alcalde d’Elx, Carlos González; el regidor de Seguretat Ciutadana, Ramon Abad; la regidora de Festes i Sanitat, Mariola Galiana; el director mèdic del Departament de l’Hospital General d’Elx, el doctor Jaume Sastre; la Directora d’Infermeria de l’Hospital del Vinalopó, Mª Carmen Gil; el cap de Bombers d’Elx, Alberto Martín; i l’Intendent Cap de la Policia Local, César Saragossa.

Del total de 42 ferits per accident festiu relacionat amb l’ús de focs artificials, 5 han estat atesos a l’Hospital d’Elx, 1 en el de Vinalopó, 7 al PAS Toscar, 2 al nou PAS de Altabix i 27 per DYA . El PAC (Punt d’atenció continuada) de l’Altet no ha registrat pacients.

La majoria dels lesionats, lleus

Tots els pacients han estat lleus i van rebre l’alta de manera immediata. En cas necessari seran atesos en dies posteriors de manera ambulatòria.

El primer ferit va ser atès a les 21.18 hores al Punt d’Atenció Sanitària de Altabix. L’últim va ser atès a les 03.11 hores de la matinada a l’Hospital General d’Elx.

Pel que fa a les ferides, nou es van donar dins de la zona acotada i 33 fora. El nombre de ferits s’ha reduït en els últims anys i es manté similar respecte al passat any 2018, en què els serveis sanitaris van registrar un total de 38 ferits.

El doctor Jaume Sastre ha explicat en la roda de premsa que “aquest any s’han atès un total de 5 ferits a l’Hospital d’Elx ia més tots de caràcter lleu. Una dada similar del al del passat any en què es van atendre 4 pacients . Tots els pacients van ser donats d’alta de forma immediata ja que no revestien gravetat ”

Per la seva banda, Mª Carmen Gil ha manifestat que “a l’Hospital del Vinalopó, igual que l’any anterior, hem atès el ferit més jove, d’un any d’edat, que va acudir al servei d’urgències per lesions lleus. Va ser atès i donat d’alta. La resta de ferits van acudir al PAS Toscar per ser atesos de diferents lesions, totes elles de caràcter lleu “.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: