Els senadors de PP es reuneixen amb els funcionaris de presons per traslladar les seves peticions després de l’última agressió patida a la presó d’Albocàsser

Els senadors de Partit Popular a la Comunitat Valenciana, Fernando de Rosa, Salomé Pradas i Vicente Martínez, han visitat el centre penitenciari d’Albocàsser després de l’última agressió patida per diversos funcionaris de centre penitenciari.

Els senadors s’han reunit amb el sindicat de l’CSIF i l’associació “El teu abandó em pot matar” per escoltar les reivindicacions dels funcionaris de presons, un col·lectiu desconegut per la societat, la tasca no està reconeguda i que es juguen la vida amb els delinqüents que la societat no vol.

Tal com ha explicat la senadora de l’PP per Castelló, Salomé Pradas, “els funcionaris sol·liciten l’adaptació i actualització dels mitjans materials per poder afrontar aquells actes violents per part dels interns cap als treballadors, amb equips d’intervenció, dotant també de aquells més bàsics com: walkies, guants antitall, grillons i armilles, així com d’equip mèdic i psiquiàtric “.

Es tracta de protegir els funcionaris, així com a la resta dels interns. Tots dos col·lectius han traslladat als senadors la necessitat de més cursos de formació i pràctiques, agregats als ja ocupats per la totalitat dels funcionaris, que ja compten amb l’apte, per haver superat la fase de pràctiques en l’oposició.

A més, sol·liciten una dotació i reposició d’efectius, formació contínua i mitjans materials adequats. Els populars traslladat les seves peticions, com ara incloure la figura d’agents de l’autoritat en l’exercici de les seves funcions i la inclusió del col·lectiu de treballadors penitenciaris en la Resolució de 26 de novembre de 2015, de la secretària d’Estat d’Administracions Públiques pel qual s’aprova el Protocol d’actuació davant la violència en el treball, en l’Administració General de l’Estat i organismes públics vinculats o que en depenen, com a agents d’autoritat en l’exercici de les seves funcions, així com un canvi de denominació del “Cos d’Ajudants d’Institucions Penitenciàries “per” Cos Nacional d’Oficials de Presons “, o qualsevol altre que es decideixi prèvia consulta a les plantilles.

Des del Grup Popular de l’Senat han informat els dos col·lectius de les mocions presentades al Senat a l’Ministeri de l’Interior en què s’insta a el Govern, a que els integrants de el cos de funcionaris de presons siguin reconeguts formalment com autoritat pública i que es equipari salarialment amb el Cos de Tècnics Especialistes a Catalunya a l’constatar-se que les competències i funcions de tots dos cossos són idèntiques, percebent els primers retribucions molt inferiors en relació a l’complement específic.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: