Els Premis Albi es consoliden com un certamen internacional a favor de les administracions locals

La Diputació d´Alacant ha lliurat els Premis Fernando Albi als guanyadors d´una nova edició del certamen de caràcter internacional convocat des de l´àrea d´Assistència a Municipis. El primer guardó, dotat amb 10.000 euros, ha estat concedit a Sebastián Martínez de Trinchería. El jurat ha atorgat, a més, un accèssit a Alejandro Ramón Antelo Martínez, que rebrà 3.000 euros.

A l’acte, presidit pel titular d’Assistència a Municipis, Javier Gutiérrez, hi ha assistit el diputat de Recursos Humans, Emergències i Repte Demogràfic, Javier Sendra, i nombrosos representants d’organismes municipals que s’han reunit aquest migdia a les instal·lacions de l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert.

Gutiérrez ha explicat “la finalitat d’aquests premis amb què volem donar més visibilitat a la bona feina que es realitza des dels ajuntaments i les diputacions, mereixedores d’una especial atenció i reconeixement per ser les institucions que estan a peu de carrer, amb un valor afegit per la proximitat amb el ciutadà”.

El diputat ha revelat la procedència de les obres presentades, sobre les quals ha destacat que “sens dubte, en aquesta edició la convocatòria es consolida com un certamen de caràcter nacional i internacional que cada cop desperta més interès”. De les dotze propostes que hi participen, al capdavant hi ha la Comunitat Valenciana, amb sis treballs procedents de Dénia (2), Benidorm (2), Alacant (1) i Castelló de la Plana (1). També hi ha autors d’altres autonomies com Catalunya, Galícia, Madrid, Múrcia i Andalusia, mentre que d’altres països han concursat dos professionals de Xile i Argentina.

El jurat ha seleccionat en primer lloc el treball “L’afecció de béns a les Hisendes Locals” de Sebastián Martínez de Trinxeria, cap de Gestió Tributària i advocat a l’Ajuntament de Girona i doctor en Dret per la Universitat de Girona. En la seva anàlisi s’aborden des del punt de vista civil i administratiu diverses problemàtiques amb solucions fonamentades. L’estudi suposa una aportació important a l’àmbit recaptatori local, sobre el qual hi ha escasses publicacions.

Alejandro Ramón Antelo Martínez, mereixedor d’un accèssit per la seva obra “La potestat normativa local: perspectiva des del Dret de la Unió Europea”, és secretari general de l’Ajuntament de Neda, a la Corunya, i doctor en Dret per la Universitat la Corunya. Del seu treball, de gran qualitat cientificotècnica, en destaca l’àmplia connexió amb la realitat de l’àmbit local en diferents matèries.

Els Premis Albi, que s’han recuperat coincidint amb el bicentenari de la Diputació d’Alacant, es tornaran a convocar aquest any, segons ha avançat Javier Gutiérrez. La iniciativa, en homenatge a les institucions locals ia la figura de l’alacantí Fernando Albi Cholbi, té com a finalitat fomentar l’estudi de l’administració com a una de les línies de treball impulsades per la institució provincial.

El jurat d´aquesta darrera edició dels Premis Albi ha estat presidit per Javier Gutiérrez i ha comptat amb la participació com a vocals de la diputada d´Administració General, Projectes Europeus i Hisenda, María Gómez; el portaveu del Grup Socialista, Toni Francés; el catedràtic de Dret Administratiu de la Universitat d’Alacant, Juan José Díez Sánchez; el magistrat de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, Edilberto Narbón Lainez; el magistrat de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, Manuel J. Domingo Zaballos; el president del Col·legi Oficial de Secretaris, Interventors i Tresorers d’Administració Local de la província d’Alacant, Santiago Gómez Ferrándiz; la directora de l’Àrea Contenciosa i Responsabilitat Patrimonial, Eva Gutiérrez Casbas; el director de l’Àrea d’Assistència a Municipis, Antonio T. Verdú Mira; la cap del Servei d’Assistència Tècnica i Econòmica de l’Àrea d’Assistència a Municipis, Alicia Hernandis Santamaría; i, al capdavant de la secretaria del jurat, ha estat la secretària de la Diputació d’Alacant, Amparo Koninckx Frasquet.

Gutiérrez ha agraït a tots els participants i membres del jurat la seva participació en aquests premis “que reivindiquen el paper fonamental de la Diputació a favor dels municipis i la figura de Fernando Albi com a defensor del municipalisme”. El certamen està organitzat des de l’Àrea d’Assistència a Municipis provincial, una unitat que concentra la gestió dels 22 ajuntaments exempts de sostenir el lloc de secretari-interventor a què des de la institució provincial es presta assistència jurídica i urbanística i assessorament econòmic i financer .

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: