Els nous desafiaments de la pime a la Setmana Focus Pime CV 2021

Del 30 de novembre al 2 de desembre, la Xarxa CEEI CV celebra la Setmana Focus Pyme i Emprenedoria Comunitat Valenciana 2021, esdeveniment central i anual del programa Focus Pyme, consolidat com el fòrum empresarial de referència a nivell autonòmic per a pimes i emprenedors.
Un any més, l’Institut Valencià de la Competitivitat Empresarial – IVACE i la xarxa CEEI de la Comunitat Valenciana s’uneixen per l’emprenedoria innovadora com a motor de recuperació de les empreses valencianes. La cooperació, l’esforç i les sinergies han estat clau per al desenvolupament d’una societat que ha estat conscient de la situació i ha sabut aprofitar el talent per recobrar el dia a dia.
Aquest any, de recuperació després de la crisi provocada pel cóvid, l’esdeveniment Empreses amb Futur. Les noves regles del joc’ analitza els canvis de paradigma a què s’estan enfrontant les empreses. De la mà d’experts i professionals de diferents àmbits, es donaran les claus del canvi de rumb que ha d’adoptar la gestió empresarial per mantenir-se en un mercat regit ara per noves regles.
La Setmana Focus Pime CV es divideix en tres jornades, cadascuna organitzada per un dels tres CEEIs de la CV, en què s’abordaran tres temes fonamentals a l’àmbit empresarial.
CEEI València obrirà la Setmana Focus Pime CV el dimarts 30 de novembre, amb ‘El poder de les dades a l’empresa’. Serà una jornada presencial que es retransmetrà en streaming a través de Zoom.
Dimecres 1 de desembre, CEEI Elx durà a terme en format online la trobada sobre ‘Responsabilitat social i sostenibilitat. Reptes i oportunitats”. El tancament de l’esdeveniment tindrà lloc el dijous 2 de desembre amb la jornada també en format en línia de CEEI Castelló ‘Estratègies per a la nova gestió empresarial’.
Iniciativa de CEEI Comunitat Valenciana, promoguda i finançada per la Generalitat Valenciana, a través de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), dins de la seua política de suport a l’emprenedoria innovadora.
El poder de les dades a l’empresa
Les oportunitats que avui brinden a la pime les noves tecnologies per recopilar i analitzar dades per poder prendre decisions empresarials que incideixin en la seva competitivitat centren la primera de les jornades de la Setmana Focus Pyme CV 2021.
Aquesta trobada organitzada per CEEI València es durà a terme a ADEIT el 30 de novembre i es transmetrà en streaming a través de Zoom.
El conseller dEconomia Sostenible, Rafa Climent, inaugurarà la sessió que arrencarà amb la presentació del programa de la Xarxa CEEI CV dinnovació oberta CV Innova.
A la taula ‘Claus per decidir amb encert: dades, dades i dades’, es mostraran casos reals d’aplicació de Big Data a la gestió de la pime, a la creació de ports avançats i intel·ligents i al sector turístic amb Majo Castillo, CEO de Zeus; Santiago Cáceres, director de projectes de l’Institut Tecnològic d’Informàtica i Mario Villar, director d’intel·ligència turística de turisme CV.
L’enginyer, emprenedor, fundador d’empreses tecnològiques i visionari Javier Sirvent tancarà el primer dia de l’esdeveniment amb la conferència ‘Crear futuro es posible’, en què demostrarà que les dades juntament amb les noves eines tecnològiques són la base per poder anticipar-se a un futur incert però ple doportunitats.

Responsabilitat social i sostenibilitat. Reptes i oportunitats
La jornada de dimecres 1 de desembre, organitzada per CEEI Elx, es desenvoluparà en format en línia i té com a objectiu posar en valor els reptes i oportunitats a què s’enfronten les pimes en matèria de sostenibilitat i responsabilitat social corporativa.
L´esdeveniment començarà a les 12.00 hores amb la presentació de l´informe GEM Global Entrepreneurship Monitor 2020 2021 que donarà a conèixer l´activitat emprenedora, així com els factors de l´entorn que influeixen en aquesta activitat emprenedora.
A les 12.30 hores començarà un debat col·loqui en què Carmen Berbegal, directora de responsabilitat corporativa d’Activiu i Pilar Díaz, Gerent de qualitat i sostenibilitat de Ferrovial exposaran la seva visió sobre la sostenibilitat com a valor estratègic per a les organitzacions.
La jornada conclourà amb una sessió que té com a objectiu donar a conèixer exemples d’empreses que han sabut trobar oportunitats al mercat per crear models de negoci sostenibles d’èxit. Per això comptarem amb Lalo Blanes, CEO d’Up2city, Daniel Domene-López, director de Solublion i Juan de Blas, CEO de Qiarrow.

Estratègies per a la nova gestió empresarial
El 2 de desembre tancarem la Setmana FOCUS amb la sessió organitzada per CEEI Castelló, de 12.00 ha 14.00 h estarem parlant d’estratègia en el nou panorama empresarial.

A la primera part, “Èxit en la gestió i talent a les companyies”, analitzarem el cas de 480, una companyia castellonenca que ha multiplicat xifra de negoci i beneficis, assolint els 250 empleats en una dècada, ha duplicat en un any valor fins a 40 milions d’euros i que és l’única empresa que cotitza a BME Growth i coneixerem quin perfil de talent requereixen i busquen aquest tipus de companyies tecnològiques. Per això, comptarem amb Sergio Aguado, CTO i Soci Fundador i Celia Pallarés, CHRO de Soluciones Cuatroochenta.

A la segona taula, “Treballar en mode startup”, ens acompanyaran els CEOs de dues startups que ja són un referent dins de l’ecosistema, Daniel Ibiza, CEO Aiudo i Fran Villalba, Fundador i CEO d’INTERNXT, ells ens desgranaran les particularitats de les startups, com és el model de gestió que realitzen i aquesta visió estratègica diferent de la tradicional que les converteix en protagonistes de la nova economia.

Cal esmentar que les tres sessions que formen la setmana FOCUS estaran moderades i conduïdes per la periodista Gemma Mateos.

Focus Pime i Emprenedoria i l’ecosistema emprenedor de la CV
Focus Pyme CV compta amb un comitè d’organització format per les entitats de l’ecosistema emprenedor de la Comunitat Valenciana, que participa cada any en el disseny de l’esdeveniment.
Aquest any, juntament amb IVACE i la xarxa CEEI CV, el comitè dorganització ho han format GRIDET; Adlypse; Consell de Cambres de Comerç de la CV, CEV Comunitat Valenciana, CEV Alacant; Servei de Transferència de Tecnologia-Conselleria d’Agricultura; Diputació de València, Diputació de Castelló; Cedes Albocàsser; Impulsa Alacant, Xarxatec, FECAP; Districte Digital CV, FEVECTA, FEVECTA Castelló; REDIT, AESAL-CV; Associació d´Empresàries, Professionals i Directives d´Alacant (AEPA); AVAESEN; CONVEGA; CREAMA; Fundació Novaterra, Reinventhadas; SECOT; Startup València; ATA CV, Il·lustre Col·legi Oficial d’Economistes d’Alacant; Fundació Parc Científic dAlacant; Observatori Ocupacional Universitat Miguel Hernández d’Elx; Càtedra d’Economia del Bé Comú. Universitat de València; Centre dOcupació de la Universitat dAlacant; Espaitec Parc Cientific i Tecnològic; FUNDEUN; Fundació Universitat Jaume I – Empresa; Fundesem Business School; i PEAKS Business School.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: