Els nous casos de coronavirus en les residències de gent gran disminueixen un 64% en un mes

Des de l’inici de la vacunació enfront de la covid-19 a les residències de gent gran de la Comunitat Valenciana ha anat disminuint el nombre de contagis entre els residents i el personal que treballa en aquests centres.

De fet, des de fa un mes, el nombre de casos registrats en les residències de gent gran ha baixat un 64%, passant de registrar durant la tercera setmana del mes de gener fins 1.299 nous casos, als 472 notificats durant tota la setmana passada.

Els contagis també disminueixen de forma progressiva entre el personal que exerceix la seva tasca en aquests centres de gent gran. Els nous casos de coronavirus registrats entre els professionals de les residències han baixat un 67,36% en el període d’un mes, passant de registrar 380 en la tercera setmana de gener a 124 nous casos durant tota la setmana passada.

Cal destacar que el personal, residents i treballadors d’aquests centres, han estat els primers a rebre les dosis de vacunació, una campanya que va iniciar la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública a finals de desembre i que ha permès administrar 44.945 dosis de vacunes a persones grans de les residències i 39.515 dosis de vacunes als treballadors d’aquests centres.

Així mateix, les últimes dades de l’servei d’Epidemiologia reflecteixen també un descens dels brots per coronavirus en els centres de gent gran. En aquest sentit, en el període d’un mes ha baixat un 78,04% el nombre de brots nous que es notifiquen a les residències, i a el mateix temps, disminueix en un 23,04% la xifra de brots actius.

Finalment, des del mes de gener ha baixat un 4,76% el nombre de residències de majors de tota la Comunitat Valenciana que es troben en vigilància activa.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: