Els fabricants de productes ceràmics ja poden sol·licitar el finançament bonificat oferit per l’IVF

L’Institut Valencià de Finances (IVF) ha introduït modificacions en la línia de finançament Gran Empresa Industrial per a incorporar en el seu pressupost 100 milions d’euros addicionals destinats a finançar a empreses del clúster ceràmic: atomizadoras, fabricadors de paviment i revestiment ceràmic, i productors de fregides i esmalts.

A més, s’afigen altres 10 milions d’euros per a finançar a grans empreses pertanyents a altres sectors industrials que, com el tèxtil, s’han vist especialment afectats per l’increment de la factura energètica. D’aquesta manera, la línia de finançament bonificat “Inverteix Gran Empresa Industrial” augmenta el seu pressupost fins als 130 milions d’euros.

Així mateix, el Diari Oficial de la Generalitat publica aquest divendres importants modificacions en les condicions de finançament aplicables als préstecs atorgats a l’empara de la convocatòria. Així destaca la possibilitat de finançar les necessitats de capital circulant de les grans empreses industrials valencianes que han registrat un notable increment en els últims mesos a causa de l’increment dels costos de fabricació i els preus de venda. Fins al moment, la línia només contemplava el finançament d’operacions d’inversió.

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, ha indicat que amb aquesta línia de finançament es posa de manifest el suport “ferm i decidit de la Generalitat a les empreses del sector ceràmic perquè necessiten la nostra ajuda per a contrarestar l’increment del preu de l’energia”.

Arcadi España ha apuntat que es tracta de “un sector estratègic per a l’economia de la Comunitat i d’Espanya, que està apostant per la descarbonització, la implementació d’energies renovables i per això les administracions hem de dotar-lo de la liquiditat necessària perquè puga superar amb garanties l’actual conjuntura provocada per l’augment dels costos energètics i poder continuar sent un sector competitiu i resilient”.

Préstecs de fins a 10 milions

A través d’aquesta línia de finançament, les grans empreses industrials que operen en sectors gasointensivos poden accedir a préstecs de fins a 10 milions d’euros per a sostindre el capital circulant; màxim que disminueix fins a 5 milions si el nombre de treballadors de l’empresa o grup d’empreses és inferior a 3.000.

En aquest context, s’entén per capital circulant finançable l’increment registrat durant l’exercici de la tresoreria, les existències, i els drets de cobrament procedents d’operacions comercials amb pagament ajornat, que no haja sigut finançat mitjançant un increment en paral·lel del crèdit comercial.

Podran formalitzar-se operacions amb terminis de fins a 4 anys en format “bullet”, permetent l’amortització de l’operació íntegrament a venciment, la qual cosa equival a una manca de capital equivalent a la vida del préstec.

El préstec contempla un tram no reembossable del 5% a venciment de l’operació i un tipus d’interés fix del 3,03%, clarament per davall dels estàndards de mercat, de manera que s’estima una bonificació acumulada de 15 cèntims per cada euro de finançament concedit.

Els préstecs constitueixen una ajuda d’estat atorgada a l’empara del marc temporal d’ajudes d’estat aprovat per la Comissió Europea en el marc de la invasió d’Ucraïna per part de Rússia.

Operacions bonificades a 10 anys per a projectes d’inversió

Quant als projectes d’inversió, es contemplen operacions financeres per import de fins a 5 milions d’euros per a tots els sectors industrials, no únicament els gasointensivos, amb un termini de venciment de fins a 10 anys amb fins a 2 anys de manca de capital, tipus d’interés fixos del 3.03 % i un tram no reembossable del 10 %. En aquest cas, l’ajuda pot arribar a 20 cèntims per cada euro invertit.

Al marge de l’ajuda, que també s’atorga a l’empara del marc temporal d’ajudes d’Estat, destaca el tipus d’interés fix a 10 anys en un context de màxima volatilitat del cost del finançament. L’IVF pretén d’aquesta formar generar un entorn segur per a la realització d’inversions, de les quals depén la competitivitat a llarg termini dels nostres sectors industrials.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: