Els emprenedors Carles Fuster i Miguel Egido guanyen el ‘Pitch Day’ de LEINN València

Carles Fuster i Miguel Egido, emprenedors de Grau LEINN (Lideratge Emprenedoria i Innovació) València van ser els guanyadors de ‘Pitch Day’, una competició que pretén que els leinners millorin els seus projectes i les seves presentacions. En tres minuts, els leinners participants van presentar els seus projectes davant d’un jurat que els va avaluar i els va donar feed back.

En aquesta edició, els guanyadors van ser els fundadors de ‘Mercat Tico’, un projecte de l’equip Navia que neix com a solució a l’emprenedoria per subsistència a Costa Rica, ajudant a potenciar els negocis locals i els emprenedors a créixer en comunitat.

Mercat Tico
‘Mercat Tico’ és un Marketplace Costarricense perquè les persones emprenedores puguin vendre els seus productes i serveis a través de la plataforma en format de Marketplace i així acabar amb l’emprenedoria per subsistència. “Mercat Tico està dissenyat sota la idea que els emprenedors junts som més forts”, explica Carles Fuster.

El projecte de Navia es basa en un marketplace que agrupa totes les cooperatives i emprenedors del país en una mateixa plataforma per impulsar l’abast, vendes i repercussió dels associats del Marketplace, a més d’establir sinergies positives entre tots els membres que formen part del projecte. “D’aquesta manera generem més visibilitat i crearem oportunitats a totes les persones, tant dins com fora de Costa Rica”, explica Miguel Egido.

Arran de Mercat Tico, els emprenedors de Navia han creat Mercado Central, un projecte internacional dirigit a fomentar i enfortir els petits negocis arreu del món. Per això, han creat plataformes digitals de base associativa que ajudin a impulsar els mercats nacionals. A ‘Mercat Central’ els comerciants poden vendre els seus productes i serveis de forma molt senzilla, eliminant barreres que impedeixen a molts emprenedors vendre online. “La idea és dotar els petits comerços de les eines necessàries perquè augmenti la seva visibilitat, el seu abast i el volum de les vendes, a més, d’assessorar de forma personalitzada cada comerciant per entendre millor la seva situació i poder millorar el nostre servei”, explica Carles Fuster. Per aconseguir-ho, ofereixen formació a base de píndoles amb continguts molt directes relacionats amb el comerç electrònic als seus comerciants.

Grau LEINN
El grau LEINN de Mondragon Unibertsitatea que es desenvolupa a través de Florida Universitària ofereix un nou perfil al mercat laboral que s’està demanant molt per part de les empreses. Es tracta de perfils emprenedors, jugadors d’equip, aprenents al llarg de la vida i resolutius que es formen durant els 4 anys que dura el grau universitari posant en marxa projectes reals, a través de les seves empreses donades d’alta com a Associació Junior Estudiantil, i amb la qual poden facturar com qualsevol empresa.

Aquest grau segueix la metodologia de Tiimi Akatemia procedent de l’educació finlandesa, sent aquest el primer grau oficial a nivell europeu d’emprenedoria, i que està basada en aprendre fent o ‘learning by doing’ a través de la pràctica.

Informació i Foto: Florida Universitaria

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: