Els casos de galteres, xarampió, rubèola i varicel·la es redueixen a xifres residuals aquest curs

Els casos de galteres, xarampió, rubèola o varicel·la han marcat registres residuals en el curs escolar que acaba de concloure a la Comunitat Valenciana, segons dades de la Direcció General de Salut Pública referits a persones menors de 16 anys. Les persones expertes apunten que les mesures imposades a causa de la pandèmia de COVID-19 han tallat també les cadenes de transmissió d’aquestes altres malalties de declaració obligatòria.

L’ús de la màscara, el gel hidroalcohòlic, les limitacions en els contactes i la ventilació a les aules han cristal·litzat en una important reducció en el nombre de casos de galteres, xarampió, rubèola o varicel·la en els centres escolars valencians. Aquestes patologies, que ja estaven en franc retrocés a la Comunitat Valenciana gràcies a les campanyes de vacunació, tot just han alterat el dia a dia de el curs escolar que va acabar fa dues setmanes.

En concret, els registres de Salut Pública revelen que aquest curs hi ha hagut 8 casos de galteres, enfront dels 26 de 2018-2019, l’últim curs sense pandèmia per coronavirus.

De xarampió i rubèola no s’ha registrat cap cas durant aquest curs. En canvi, en 2018/2019, hi va haver 7 menors que van contraure xarampió i no hi va haver rubèola.

Finalment, les mesures d’higiene i distanciament social que l’alumnat ha seguit per combatre a les aules la COVID 19 s’han traduït també en una caiguda de -88% en els casos de varicel·la. Durant el curs 2018-19 es van comptabilitzar 5.503 casos; el curs que va acabar fa dues setmanes es va tancar amb 671 diagnòstics de varicel·la. La majoria d’aquests casos (469) van ser a la franja d’edat de 6 a 12 anys; seguida de 100 diagnòstics en menors de 3 a 5 anys; i 76 més en nens / es que no havien complert els dos anys, A més, hi va haver 26 joves de 13 a 16 anys amb varicel·la.

Menció a part mereixen els pediculus humanus capitis, que es monitoritzen en cas de grans infestacions (no hi ha hagut aquest curs). Aquest any escolar, en uns centres els polls han compartit protagonisme amb el kit COVID a les circulars escolars, mentre que en altres directament han desaparegut dels comunicats escolars perquè el metre i mig de distància entre l’alumnat i els grups bombolla els han mantingut a ratlla.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: