Els brots es desplomen un 78% en l’últim mes a la Comunitat Valenciana

El nombre de brots notificats a la Comunitat Valenciana s’ha desplomat un 78% des del 12 de març respecte a el període immediatament anterior (entre l’11 de febrer i el 11 de març). Els casos associats a aquests brots han caigut en una proporció semblant, un 70%.

La caiguda ha estat semblant tant en l’àmbit laboral com en l’àmbit social (-75% i -74%), i més acusat en l’educatiu (-93%), com es recull en la taula adjunta.

Pel que fa a l’origen, es confirma novament que continuen en primer lloc els brots associats a l’àmbit social, la gran majoria en el context de reunions de familiars i / o amistats.

Pel que fa a localització territorial, no s’aprecien grans diferències entre les províncies de València i Castelló (amb una reducció de -75% i -69% respectivament). La caiguda ha estat de -87% a la província d’Alacant.

L’avanç en el procés de vacunació i les mesures addicionals de contenció i control de la pandèmia adoptades a la Comunitat Valenciana coincideixen en el temps amb la millora d’aquests indicadors.

Aquestes bones xifres són un motiu d’esperança però, en paraules de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, “no es pot abaixar la guàrdia”.

La flexibilització de mesures que ha entrat en vigor aquest dilluns i que afecta reunions socials, hostaleria i restauració, activitats esportives i visites a les residències de gent gran immunitzades “són fruit de l’esforç, la responsabilitat i el sacrifici de tota la ciutadania, i de l’ treball admirable dels i les professionals de la Sanitat. Hem de continuar remant tots en la mateixa direcció per mantenir-nos en aquest camí d’estabilitat “.

“Afrontem un repte col·lectiu sense precedents i el comportament individual, com ens està demostrant la pandèmia, no afecta només a qui ho fa, ens repercuteix a tots i totes, tant per bé com per mal”, ha assegurat Barceló.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: