Els bombers de la Diputació d’Alacant reforcen la seva formació en el rescat de persones atrapades sota estructures col·lapsades

Terratrèmols, esfondraments, accidents, explosions… Tots aquests fets poden provocar el col·lapse d’edificis, habitatges i estructures, convertint en víctimes les persones o animals que puguin trobar-se a prop o al seu interior. Conscients de la importància de formar-se en aquest tipus d’emergències, els bombers de la Diputació d’Alacant han participat aquesta setmana en un curs de formació per reforçar-ne els coneixements en aquesta matèria.

El diputat responsable de l’àrea, Javier Sendra, ha destacat la importància d’aquest tipus d’iniciatives que permeten millorar la capacitat de resposta dels nostres efectius davant aquest tipus de situacions, que comporten múltiples peculiaritats, ja que requereixen una sèrie de coneixements, tècniques i materials molt específics”.

Gairebé quaranta bombers, entre ells els del Grup Especial de Drons i la Unitat Canina, han participat en aquesta jornada, celebrada a Alcoi, en què s’ha simulat l’esfondrament de part d’un edifici a causa d’una explosió de gas. El desenrunament de la zona, la coordinació amb altres serveis de seguretat i emergències o la recerca i salvament de les persones i animals que havien quedat atrapats sota les cascos han estat algunes de les accions que s’han dut a terme.

Aquest tipus d’exercicis, realitzats de forma periòdica pels professionals del Consorci Provincial, permeten així mateix comprovar el funcionament correcte dels diferents dispositius de seguretat i emergència per garantir un servei més ràpid i eficaç en cas d’intervenció.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: