Els barris d’Almassora absorbiran el 85% de les “històriques” inversions de 2022

L’Ajuntament d’Almassora ha reservat el pressupost més inversor de la seua història per als barris. Així ho ha destacat l’alcaldessa, Merche Galí, durant la presentació dels comptes per a 2022, que destinaran 15,1 milions dels 17,7 del capítol d’inversions (85%) a millores en els diferents districtes de la localitat. En la seua intervenció ha estat acompanyada pel regidor d’Hisenda, Santiago Agustí, i el portaveu de Ciutadans, Javier Mollá, que han detallat les partides del pressupost de 43,3 milions que passarà aquest divendres pel ple extraordinari per a la seua aprovació.

En concret, Fàtima, Corell-Boqueres, Botànic, la platja i Vila-centre absorbiran 15.182.898,3 euros dels 17.750.267,66 euros per a millores de gran importància en els seus respectius entorns en un pressupost global que aconseguirà els 43.359.107,48 euros enfront dels 35.161.135,36 euros de l’exercici vigent. “Les dades confirmen que són inversions històriques impensables fa una dècada, quan Almassora va reservar 807.000 euros per a aquest capítol de 2012, i que s’allunyen imparablement de les xifres que manegen municipis de la nostra grandària”, segons Galí.

L’equip de govern ha incidit en el seu interés per retornar als barris la “revolució” inversora d’uns comptes que no suposaran cap increment dels impostos municipals. D’aquesta manera, la zona de Corell i Boqueres assumirà 4.762.009,02 euros en millores en el seu districte, que inclouen l’inici de les obres de l’IES Álvaro Falomir, la construcció de l’Auditori Les Boqueres i més de 930.000 euros destinats a la regeneració urbana.

La zona de Botànic Calduch absorbirà 4.663.024,47 euros per a la construcció del col·legi Ambaixador Beltrán i les obres d’accessibilitat de l’entorn de la plaça, mentre que el barri de Fàtima aconseguirà 2.567.751,86 euros que inclouen les obres en la seua seu social, la incorporació d’un nou edifici municipal, el circuit per a bicicletes BMX i un parc urbà, la prolongació del carrer les Alqueries i el col·legi Santa Quitèria.

En la resta de la distribució de les inversions de 2022 figura la platja, que obté 2.267.531,52 euros per a la compra de terrenys de la pantalla verda, la substitució de l’enllumenat per leds, l’obertura d’un nou tram de l’avinguda Mediterrània i les corbes del camí Benafelí, així com 922.581,43 euros per a la zona centre-barri antic. Aquest pressupost inclou la fase 2 de la conversió en zona de vianants de la Vila i més de mig milió destinat a reformes en el col·legi Cardenal Cisneros.

La resta de la inversions estan destinades a polígons industrials i Santa Quitèria i a millores que afecten la totalitat del municipi, com la implantació de l’anell de fibra o la implantació de carril bici. “El que no està en un pressupost no existeix”, ha defensat el regidor d’Hisenda, que ha recordat que Almassora es distancia de municipis veïns en aquesta partida per a modernitzar la ciutat. Per part seua, el portaveu de Ciutadans ha defensat que el tercer pressupost fruit de la coalició amb el Partit Socialista “situa Almassora en la davantera de la província de Castelló: és històric per a un moment històric, combat la pandèmia, aposta pel creixement, és social i de consens”.

Informació i Foto: Ajuntament d’Almassora

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: