Els autobusos urbans de Paterna i Sagunt s’afegiran a la targeta SUMA que integra Rodalies, FGV, MetroBus i EMT

L’Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV) té previst subscriure dos convenis de col·laboració amb els ajuntaments de Paterna i Sagunt perquè els títols SUMA puguin ser usats en els transports urbans respectius d’aquests municipis.

Com ha assenyalat la consellera de Política Territorial Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, “igual que la targeta SUMA integra Renfe-Rodalies, Metrovalència, MetroBus, i l’EMT, quan finalitzi tot el procés administratiu, els usuaris i usuàries dels autobusos urbans d’aquestes dues localitats també podran utilitzar aquest títol de transport als seus desplaçaments per Paterna i Sagunt, i en la mateixa línia, s’està treballant amb el municipi de Torrent”.

Així, ha explicat que en el cas de Paterna i Sagunt, la proposta ja ha passat pels seus respectius plens municipals i “ara haurà d’aprovar-se al Consell d’Administració de l’AVTM i al ple del Consell per a la seva posterior signatura abans del mes de agost”, ha anunciat.

Així mateix, la consellera ha ressaltat que el propòsit d´AVTM és estendre aquesta iniciativa a tots els municipis de l´àrea metropolitana que ho desitgin i que tinguin transport urbà que no sigui gratuït. Com ha detallat, s’ha triat Paterna, Sagunt i Torrent per iniciar l’ampliació de SUMA “perquè són els tres municipis de més població i els que més viatgers i viatgeres mouen amb el transport urbà”.

A través dels convenis que s’hauran de subscriure, l’ATMV pagarà aquests ajuntaments per cada validació que es faci amb els títols SUMA, tal com fa actualment amb Metrovalència, EMT, Renfe i MetroBus. D’aquesta manera, aquests transports urbans s’integren a la targeta SUMA.

Transport urbà de Paterna i Sagunt

Les condicions dels títols SUMA continuaran sent les mateixes que les actuals, només s’hi afegirà la possible combinació amb el transport urbà de Paterna i Sagunt, on per al SUMA 10 es permet un transbordament en 90 minuts per a una zona i en 110 minuts per a dos zones, amb viatges il·limitats en el cas del SUMA Mensual i el SUMA Mensual Jove.

A Paterna, amb el SUMA d’una zona de vuit euros, les persones usuàries podran desplaçar-se amb el títol de Zona A, pel municipi amb el transport urbà i podran transbordar tant al metro com a MetroBus per anar a València, o alternativament, viatjar a València amb el metro o MetroBus i transbordar a la capital. En el cas dels títols de zona B, podran fer el mateix, però incloent-hi també els municipis del Camp del Túria.

Pel que fa a Sagunt, amb el SUMA d’una zona de vuit euros, es podran desplaçar, amb el títol de Zona B, internament pel municipi amb el transport urbà i transbordar tant a Renfe com a MetroBus per anar fins als municipis de l’Horta Nord (la parada de Roca-Cuper en el cas de Renfe, i Alboraia/Portsaplaya i Tavernes a MetroBus).

Igualment, amb el títol de dues zones de dotze euros podran viatjar pel municipi amb el transport urbà i transbordar tant a Renfe com a MetroBus per anar a València, o alternativament, viatjar a València amb Renfe o MetroBus i transbordar a la capital.

20 milions de validacions

En els primers quatre mesos de funcionament, des de la seva posada en marxa el 31 de gener passat, de SUMA s’han realitzat un total de gairebé 20 milions de validacions. El 45% dels usuaris i usuàries de transport públic de l’Àrea Metropolitana ja utilitzen els títols SUMA, és a dir, una de cada dues persones usuàries.

Les vendes efectuades a través de la xarxa comercialitzadora d’ATMV han estat d’un total de 1.791.866 títols SUMA venuts, xifra que duplica en quatre mesos els títols venuts l’any més gran de vendes de títols coordinats des que existeix l’ATMV.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: