Els ajuntaments valencians contractaran aquest estiu al voltant de 5.400 joves per treballar durant un any mitjançant el programa ‘Avalem Joves Plus’

Ajuntaments, diputacions i mancomunitats de la Comunitat Valenciana podran contractar aquest estiu al voltant de 5.400 treballadors joves, d’entre 16 i 30 anys, mitjançant el programa ‘Avalem Joves Plus’.

Aquest pla del Servei Valencià d’Ocupació i Formació (Servef) compta amb un import de més de 100 milions d’euros, cofinançat per la Iniciativa d’Ocupació Juvenil a través del Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil i el Fons Social Europeu.

‘Avalem Joves Plus’ ha estat impulsat pel Consell per afavorir la inserció laboral de les persones joves desocupades a través de les ajudes a la contractació de les entitats locals. Els contractes, d’un any de durada, es crearan en prop de 520 ajuntaments, al voltant del 95% dels consistoris del territori valencià.

Les ajudes tenen com a objectiu la contractació de dos grups de persones joves: qualificades i sense formació. Per poder ser beneficiaris, s’ha d’estar inscrit com a desocupat al Servef.

Aquest pla, en opinió del secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, “permetrà seguir modernitzant i millorant l’administració pública en incorporar talent jove” alhora que les persones joves “milloren els seus currículums i incrementen les seves competències professionals”.

Els ajuntaments, les mancomunitats i les diputacions podran comptar amb més personal per agilitar el treball i reforçar l’atenció al públic.

El programa del Servef va tenir en la seua anterior edició uns resultats positius reconeguts per la Unió Europea. La Comunitat Valenciana va ser l’única autonomia espanyola seleccionada per Brussel·les per exposar els assoliments per a la integració social dels joves.

“Aquest any, ‘Avalem Joves Plus’ ha estat rebut amb entusiasme, tant per part dels ajuntaments com dels joves, i esperem igualar els èxits de l’any passat”, ha manifestat Nomdedéu.

Foment de l’ocupació en entitats privades: Avalem Joves

A més de les subvencions per impulsar la contractació en corporacions públiques, el Servei Valencià d’Ocupació i Formació també aposta per fomentar l’ocupació de les persones joves en entitats privades. Per això, el Servef ha convocat ajudes de fins a 19.500 euros per promoure la contractació dels joves desocupats en empreses de la Comunitat Valenciana.

Amb aquestes ajudes, cofinançades pel Fons Social Europeu i la Iniciativa d’Ocupació Juvenil i emmarcades al programa ‘Avalem Joves’, el Servef busca atallar la desocupació juvenil i impulsar les contractacions en el sector privat, un dels principals objectius que s’ha marcat el Consell en matèria d’ocupació.

Enric Nomdedéu ha explicat que, com a novetat, aquest any el Servef subvencionarà també els contractes en pràctiques per “flexibilitzar les condicions i obrir la porta a les empreses”.

La línia actual del Servef tracta de donar prioritat a les estratègies per a la integració laboral dels col·lectius més vulnerables i amb majors dificultats d’inserció.

“El nostre objectiu és generar un mercat laboral més inclusiu mitjançant la creació de polítiques focalitzades en grups específics”, ha exposat el secretari autonòmic.

Per això, el Servei Valencià d’Ocupació també està engegant mesurades per millorar l’ocupabilitat d’altres col·lectius a més dels joves com, per exemple, ‘Avalem Experiència’, ideat per impulsar la contractació de majors de 30 anys, especialment si porten més d’un any en situació de desocupació.

 

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: