ELLIS Alacant organitza el II Simposi Doctoral ELLIS sobre Intel·ligència Artificial a la Universitat d’Alacant

La Fundació ELLIS Alacant, en col·laboració amb el programa de doctorat ELLIS i la Universitat d’Alacant, anuncien la celebració al campus alacantí del Simposi Doctoral ELLIS 2022 (EDS22-ELLIS Doctoral Symposium), un esdeveniment multitudinari que abordarà la Intel·ligència Artificial per al Bé Social. El congrés, de caràcter internacional, reunirà del 19 al 23 de setembre a Alacant, 200 estudiants de doctorat i investigadors destacats a l’estudi de la Intel·ligència Artificial (IA) basada en l’aprenentatge automàtic o Machine Learning. Procedents de la xarxa de 35 unitats ELLIS presents a 14 països d’Europa i Israel, així com d’altres centres de recerca destacats a Europa, aquest simposi doctoral és un dels esdeveniments més importants amb focus en el talent investigador jove a IA a Europa.

L’objectiu és proporcionar un lloc de trobada on joves investigadors i científics distingits puguin compartir i avançar coneixement a IA aplicada a diversos camps per al Bé Social, com són la salut i el clima, per al benefici i el progrés de tots els sectors de la societat. A més, durant el simposi tindrà lloc una fira per a empreses destinada a posar en contacte els participants amb les oportunitats professionals que els esperen en un sector d’alta demanda i ocupabilitat per aplicar-los a tots els sectors productius.

Lideratge internacional dels ponents

La magnitud de la citació ha atret un important planter de ponents líders en la investigació de la IA aplicada al camp de la Medicina i la salut, així com en l’estudi dels biaixos algorítmics, entre d’altres. Els ponents convidats són: Virginia Dignum (Wallenberg Programa d’Humanities i Society per AI, Autonomes Systems and Software (WASP-HS) & Umeå University), Emilia Gomez (Joint Research Centre, European Commission & Universitat Pompeu Fabra), Krishna Gummadi (Max Planck Institute for Software Systems), Emmanuel Letouzé (Data Pop Alliance & Universitat Pompeu Fabra), Christopher Markou (Universitat de Cambridge), John Shawe-Taylor (University College London), Irina Shklovski (University of Copenhagen), Mihaela van der Schaar (University of Cambridge), Xiaoxiang Zhu (German Aerospace Center (DLR) & Technical University of Munic).

Nuria Oliver, directora d’ELLIS Alacant, explica la seva visió de la transcendència d’aquest esdeveniment: “ELLIS Alacant, que organitza aquesta segona edició del Simposi Doctoral ELLIS, treballa en la investigació de la interacció i l’impacte de la intel·ligència artificial en les persones. D’aquí el seu àlies: L’Institut d’Intel·ligència Artificial centrada en la Humanitat. Amb aquest simposi volem posar el focus en la importància que el desenvolupament de la IA present i futura estigui centrat en els interessos i el benestar de les persones. És de vital importància invertir en recerca en IA que sigui intel·lectualment lliure i de primer nivell, enfocada a explorar les oportunitats que la IA ens brinda per afrontar els grans reptes del segle XXI i identificar, estudiar i minimitzar les possibles conseqüències negatives derivades del desplegament de la IA a la societat. Treballem perquè la IA estigui creada per i per a les persones.”

La Unitat ELLIS Alacant es troba situada al Parc Científic de la Universitat d’Alacant i manté una estreta col·laboració amb ambdues institucions, fruit de la qual la Universitat d’Alacant cedeix l’ús del paranimf per a aquest esdeveniment. Per a la rectora de la UA i presidenta de la Fundació Parc Científic, Amparo Navarro Faure, el simposi “és una excel·lent oportunitat per reivindicar el potencial investigador de la província d’Alacant al camp de la Intel·ligència Artificial, així com el paper rellevant que ocupa la nostra Universitat tant en el pla científic, com de transferència de coneixement i, per descomptat, en el formatiu, cosa que ens evidencia i consolida com a pedrera essencial de professionals en aquest camp”.

El simposi compta amb el suport del Ministeri d’Afers Estrangers, Unió Europea i Cooperació, la Generalitat Valenciana (Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital), Casa Mediterráneo, Ajuntament d’Alacant, Bosch, Qualcomm, Fundació Banc Sabadell, ELISE, la Universitat d’Alacant i el Parc Científic de la Universitat d’Alacant.

El registre de participants és obert fins el 10 d’agost.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: