Elisa Díaz exigeix al Consell que actuï per evitar que desaparegui la pesca d’arrossegament i les arts menors

la portaveu de Medi Ambient de el Grup Popular en Les Corts, Elisa Díaz, ha exigit avui a el Govern valencià que actuï “per evitar que desaparegui la pesca d’arrossegament i les arts menors”.

Díaz es va reunir ahir amb l’alcaldessa de Santa Pola, Loreto Serrano, i amb el patró major de la Confraria de Pescadors Àngel Luchoro, per abordar els problemes de el sector. La diputada s’ha compromès a donar suport a el sector a Les Corts “tal com s’ha fet també al Congrés i el Senat amb propostes perquè es modifiqui l’ordre ministerial en vigor, que ataca la pesca d’arrossegament”. “A això sumem una altra ordre, en tràmit d’esborrany, sobre la qual també actuarem perquè ataca les arts menors. El problema s’amplia “, ha afegit.

En el cas de Santa Pola s’ha passat de 150 vaixells d’arrossegament a 32, tal com explica l’alcaldessa. Serrano ha assenyalat que s’han adaptat “totes les embarcacions a les normatives que ens imposen i seguim suportant. L’esforç que estem fent és enorme, però no veiem resposta, estem esperant la visita de l’DG de la Conselleria, però de moment no ha vingut “. “Cada vegada tenim més problemes, s’està tractant de destruir la flota”, ha afegit.

Elisa Díaz ha anunciat la presentació d’una pregunta dirigida a Consell per saber què va a fer per evitar que desaparegui la pesca d’arrossegament i si ha recorregut o no l’ordre ministerial. “Volem saber si es van a dur a terme actuacions per defensar el sector de la pesca de la Comunitat Valenciana. Estem davant d’un problema que portem estudiant des de fa més d’un any i esperem que tant la Conselleria com el president Puig prestin atenció i escoltin el sector pesquer de la Comunitat Valenciana “, ha assenyalat.

Informació i Foto: PP Comunitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: