Elisa Díaz: “Els parcs naturals de la Comunitat pateixen les retallades d’inversió de el Consell i un abandonament en la seva gestió”

La portaveu de Medi Ambient de el Grup Popular en Les Corts, Elisa Díaz, ha denunciat avui l’abandó a què sotmet el Consell als parcs naturals de la Comunitat “retallant la inversió, retardant les memòries de gestió mentre segueixen faltant plans d’ordenació, els d’ús i gestió, plans de prevenció d’incendis, i això després d’estrenar el Botànic amb demores de més d’un any en el nomenament dels seus directors conservadors “.

“L’actitud irresponsable d’el Consell respecte als plans d’ordenació i els d’ús i gestió dels parcs és reiterada i ve de lluny. Des del PPCV ja portem iniciatives a Les Corts per pal·liar la situació en aquest sentit tant el 2017 com en 2019. La realitat, avui, és que els plans que han de regir vuit dels vint-i-parcs naturals segueixen sense estar, i la revisió dels que sí estan ni se l’espera “, ha explicat.

“La nostra intenció és fer possible una conservació sostenible dels nostres parcs naturals que ajudi a assentar població rural, i no a espantar, però en les dues ocasions la nostra proposta va ser rebutjada. El mateix passa amb els plans de prevenció d’incendis forestals dels parcs, que majoritàriament estan desfasats i de nou els grups de l’Botànic van rebutjar en la legislatura passada en Les Corts revisar-los “, ha assenyalat.

La portaveu de Medi Ambient ha afirmat que aquesta “desistiment de funcions” per part de Consell “pot tenir conseqüències catastròfiques, ja que no només no es gestiona, sinó que ara a més s’ha rebaixat la inversió en els parcs. La reducció ha estat de l’50% en només dos anys, el que és difícilment suportable “, ha assenyalat.

Elisa Díaz ha explicat que actualment el Penyagolosa “segueix sense pla de prevenció d’incendis, tot i que el PPCV el va deixar en tràmit d’informació pública”. “A més, tretze parcs naturals es troben amb els seus plans de prevenció d’incendis desfasats i necessitats de revisió, i dos estan a punt d’entrar en aquesta situació”, ha indicat.

La diputada ha expressat també la seva preocupació pel retard en l’aprovació dels Plans d’Ordenació de Recursos Naturals (PORN) i els plans rectors d’ús i gestió (PRUG). Així, dos parcs naturals no tenen el primer (Penyal d’Ifac, Illes Columbretes), i vuit parcs naturals no tenen el segon (L’Albufera -en revisió-, Túria, Tinença de Benifassà, Serra Gelada, la Pobla de Sant Miquel, Penyagolosa, Marjal Pego-Oliva, Xera-Sot de Xera).

“Aquesta situació legislativa, que no és més que una mostra de l’abandonament que pateixen els nostres parcs naturals des que governa el Botànic, se suma als retards que es van produir en el nomenament dels directors conservadors, i la fugida d’algun d’ells durant la legislatura passada. I seguim sumant amb la manca de publicació de les memòries de gestió dels parcs, que en el cas de l’Túria no existeix des de 2016 “, ha indicat Elisa Díaz.

La diputada ha assenyalat que “la gota que fa vessar el got és que no hi ha encomana de gestió des de juny, per la qual cosa el personal de la qual coneixem com encomana de gestió dels parcs naturals de Vaersa es troba en una situació de desemparament”.

La portaveu de Medi Ambient ha demanat a la consellera Mireia Mollà “que deixi de banda el màrqueting i la publicitat i es posi a treballar amb actuacions reals”. “La deixadesa i abandó dels nostres parcs naturals pel Botànic és lamentable, i no deixa d’anar en la seva línia d’ideologia sectària, en el seu afany d’encapsular nostre medi ambient i no permetre el seu ús i gaudi, i amb això ni el seu desenvolupament i conservació, que és el que realment ajudaria a lluitar contra la despoblació rural i el canvi climàtic “, ha conclòs.

Informació i Foto: PP Comunitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: