Elisa Díaz denuncia “les retallades del Consell en gestió forestal el pitjor any en una dècada pels incendis”

La portaveu de Medi Ambient del Grup Popular a les Corts, Elisa Díaz, ha denunciat avui les retallades del Govern de Puig en gestió forestal “en el pitjor any en una dècada pels incendis a la Comunitat Valenciana”.

Elisa Díaz ha explicat que les ajudes han caigut un 80% des del 2020, any en què es van destinar 17,9 milions d’euros. “El dia 1 passat es van publicar les ajudes per a aquest exercici i per al 2023 i es limiten a 3,6 milions d’euros”, ha assenyalat. “Però això també té trampa –ha continuat– mentre que per a aquest any només s’executaran 110.000 euros i la resta, fins als 3,6 milions, es refia al 2023, i ja veurem en què queda”.

“És incomprensible que amb els grans incendis tan recents i milers d’hectàrees calcinades les ajudes per a gestió forestal quedin en una quantitat ridícula”, ha assenyalat la portaveu de Medi Ambient. Elisa Díaz ha indicat que aquesta dinàmica “és l’habitual als anys del Botànic, amb ajudes que baixen, mala gestió i una mediocre execució”.

“Amb l´import d´ajudes que es publica, 3,6 milions d´euros, no es pot ni començar a recuperar les hectàrees calcinades aquest estiu”, ha criticat Elisa Díaz, que ha recordat que el 60% dels terrenys forestals són de propietat privada. “Sense ajuts, sense prevenció i sense gestió és impossible fer front als reptes del medi ambient, al canvi climàtic, a la despoblació i als incendis. Puig i la seva consellera Mollà, desapareguda quan hi ha de ser, haurien de prendre nota i prendre’s el medi ambient i la gestió forestal sostenible de debò”.

Finalment, la portaveu de Medi Ambient ha recordat que des de la Generalitat també han sortit les ajudes per a ramaderia extensiva, “clau en la gestió forestal i la prevenció d’incendis”. “Han sortit publicades després dels grans incendis de l’estiu i novament ens trobem amb imports insuficients, gens estrany en una Conselleria el projecte estrella de la qual per prevenir incendis va acabar amb la mort de més d’una desena de rucs”

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: