El XVIII Congrés sobre la Violència contra la Dona posa el focus en les conseqüències del confinament

La Diputació d’Alacant celebrarà els propers dies 25 i 26 de novembre a l’ADDA el XVIII Congrés sobre la violència contra la Dona que, en aquesta edició, posarà el focus als escenaris produïts per la situació de confinament a causa del COVID 19.

La diputada de Serveis Socials, Igualtat i Joventut, Mari Carmen Jover, inaugurarà les primeres jornades presencials després de la crisi sanitària i ha explicat que “el confinament a què ens vam veure sotmesos per la pandèmia mundial va afectar milions de persones però, de manera molt especial , a milions de dones i menors a tot el món a les quals va deixar tancades amb els seus agressors”.

Són les dades que ara, sota l’eslògan “Realitats confinades”, posarà sobre la taula el Congrés anual impulsat per la Diputació d’Alacant per, segons ha assenyalat la responsable provincial, “invitar la societat a la reflexió i el debat sobre els efectes d’aquesta situació en relació amb la violència de gènere, animant les persones assistents a continuar aportant propostes que ens permetin millorar els serveis, els recursos i la intervenció amb víctimes de violència de gènere”.

Mari Carmen Jover ha volgut recordar la crida que va fer el secretari general de les Nacions Unides, António Guterres, per fer front al repunt de la violència de gènere durant la pandèmia i en situacions d’aïllament. En aquesta declaració, l’ONU instava tots els governs que la prevenció i la reparació en els casos de violència contra les dones fossin una part vital dels seus plans nacionals de resposta contra el COVID 19. En aquest sentit, van ser moltes les mesures adoptades des de totes les administracions públiques posant en marxa plans de contingència per estendre la protecció i salvaguarda de dones i menors en situació de risc en confinament.

De manera més concreta, en aquest divuitè congrés, aprofundirem en l’impacte del confinament, d’una banda, en les dones i menors i, d’altra banda, en relació amb l’augment de l’ús de les xarxes socials com a mitjà de comunicació ia l’ús d’internet com a plataforma de distribució de continguts”, ha explicat la diputada.

Tal com reflecteixen les dades que maneja l’Àrea d’Igualtat de la Diputació, aquest increment en l’ús de plataformes digitals ha propiciat, per una banda, la proliferació del consum de continguts de tipus sexual, pornogràfic i de violència sexual envers les dones i un altre, un increment de l’anomenada ciberviolència de gènere o violència digital de gènere, que ha propiciat situacions de veritable abús i assetjament sexual envers les dones.

El congrés comptarà, a més, amb via streaming per als que no hi puguin assistir i, com en anys anteriors, amb l’espai de comunicacions en format pòster per a aquelles persones que vulguin donar a conèixer els diversos treballs, projectes i investigacions que estan desenvolupant des de diferents entitats i institucions.

Per a més informació http://www.congresoviolenciadona.com.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: