El Vinalopó Mitjà rebrà aquest any més de 2,6 milions d’euros del Pla + A prop de la Diputació d’Alacant

La Diputació d’Alacant destinarà aquest any subvencions per valor de més de 2.600.000 euros a les poblacions del Vinalopó Mitjà a través del Pla +Cerca 2022. El diputat d’Infraestructures, Javier Gutiérrez, ha valorat positivament aquests ajuts per al desenvolupament de nous projectes i ha alertat “de la pèrdua de subvencions per valor d’1,1 milions a la comarca amb el Fons de Cooperació de la Generalitat, que només assignaria un milió i mig d’euros a una de les zones de més projecció econòmica de la província” .

El diputat ha apuntat que “a través del Pla Planifica, el Vinalopó Mig rebrà, a més, en aquesta legislatura més de 8 milions d´euros, dels quals 660.500 euros seran per al municipi d´Aspe”. Després de la reunió mantinguda amb l’alcalde d’aquesta població, Antonio Puerto, el titular d’infraestructures ha confirmat que “en total, la Diputació injectarà més de 1.151.000 euros a Aspe que permetran crear un nou pulmó verd de més de 9.000 metres quadrats i espais de jocs i esbarjo, emprendre millores a les comunicacions ia l’accés sud del municipi i fer més accessible l’espai públic”.

Per la seva banda, Antonio Puerto ha assegurat que amb aquesta inversió s’executaran les dues grans obres de la legislatura, que són “un gran parc amb Auditori, pista esportiva i zones de jocs, l’execució dels quals ja estan en marxa, i una rotonda al accés sud del municipi que descongestionarà un dels embuts de trànsit, atenent així les demandades de la població”.

A la visita, Gutiérrez ha comprovat l’estat de les obres del Parc Agrònom Francisco Mira, amb un pressupost total de 352.775 euros, dels quals la Diputació aporta 197.052 euros i l’Ajuntament 155.723 euros. La nova zona verda que ocuparà una superfície de més de 9.000 metres quadrats comptarà amb set plataformes a nivells diferents adaptades a la morfologia del terreny i una xarxa de camins de vianants. Aquesta actuació està inclosa a Planifica, un pla que permetrà també desenvolupar la primera fase de la prolongació de la Ronda Sud, millores en mobilitat i adequació de l’espai públic situat a l’entorn de les avingudes d’Oriola i Tres d’Agost.

El desenvolupament de la Ronda Sud es realitzarà en dues fases i compta amb una subvenció de la Diputació superior als 260.000 euros que cobrirà més de la meitat del cost, estimat en 470.000 euros. Aquesta actuació permetrà habilitar una nova rotonda entre l’avinguda d’Oriola i la carretera CV-846 i connectar-la fins al tancament de la Ronda Sud. El primer edil aspensi ha confirmat que avui s’ha adjudicat el contracte per a l’execució d’aquestes obres i s’ha compromès que s’iniciïn els propers mesos.

D’altra banda, gràcies a la injecció econòmica del Pla + Cerca, es podran dur a terme actuacions per millorar la mobilitat i l’accessibilitat de tres itineraris de vianants del nucli urbà a l’entorn de la Residència d’Ancians, l’Associació APDA i el Centre de Salut . També s’escometran amb aquests ajuts provincials el tancament perimetral de la pista coberta i la construcció de dependències annexes.

Gutiérrez ha subratllat que les ajudes del Pla + Cerca aquest any s’elevaran a 246.000 euros en aquesta població, que se sumen als 245.000 euros del 2020 amb què l’Ajuntament d’Aspe està realitzant projectes “que tindran una gran incidència per a la millora del nucli urbà i la posada al dia de serveis municipals amb una alta demanda”.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: