El Villarreal CF posa en marxa tallers de nutrició perquè els jugadors de Futbol 8 comencin a donar-li valor des dels seus inicis

Quan es tracta de planter, metodologia i formació integral, el Vila-real sempre destaca. L’aprenentatge dels seus jugadors més joves tant en aspectes esportius com fora del terreny de joc es considera vital a l’entitat groga i la nutrició és un dels pilars que sustenta aquesta formació extra.

Així ho explica el director dels Serveis Mèdics del Submarí Groc, Héctor Usó: “Al Vila-real la nutrició és un pilar fonamental. Nosaltres ens vam fixar a seguir el nostre projecte i, des del primer dia que va arribar Fernando (Roig Negueroles) al Vila-real, es va instaurar que la nutrició era un pilar fonamental per a l’esportista i nosaltres seguim aquest procés i aquest camí”.

Ara, els jugadors del Futbol 8 de la Pedrera Grogueta, de la mà dels Serveis Mèdics del club i acompanyats pels seus coordinadors i tècnics, reben tallers de nutrició per aprendre què menjar i per què i guanyar autonomia en aquest àmbit de summa importància en el conjunt groguet.

Crear una cultura de la nutrició

Un dels metges del Submarí encarregat d’aquestes formacions, Miguel Pérez, explica que “la idea de les xerrades de nutrició sorgeix perquè un esportista ha d’estar format tant a nivell esportiu com de treball fosc, el treball que no es veu i del que forma part la nutrició”.

Així van néixer aquests tallers on es dóna una formació bàsica als nois, se’ls explica a quin grup pertanyen els aliments o què han de menjar abans i després d’un partit i es conclou amb una sèrie de jocs “perquè demostrin el que han après o no a l’activitat”, assenyala Pérez.

I és que, tal com assenyala el coordinador adjunt de Futbol 8, Karim Hamidi, “el taller va encaminat a l’autonomia per part dels jugadors, que siguin capaços de dominar diferents recursos i hàbits nutricionals, sobretot encaminats al futur , que el dia de demà no caiguin en mals hàbits o en errors alimentaris”. Hamidi afegeix que “una de les claus és la de justificar per què és millor seguir aquestes directrius nutricionals, habituar-los i fer-los reflexionar-hi”.

Sobre la importància del perquè, Usó troba la clau, crear una cultura de la nutrició en els més petits de la Pedrera Grogueta: “No només és un tema que el xaval sàpiga el que ha de menjar i el que no a cada concentració , sinó que és important que conegui per què ha de menjar això. Més que no sàpiga què triar, que ell arribi a comprendre per què. Hem de crear una cultura i una conscienciació de la nutrició en aquests infants”.

El paper de les famílies

Com que es tracta de formacions per als més petits, és fonamental que els pares i les mares d’aquests joves futbolistes estiguin implicats als tallers. “En el dia a dia, els jugadors viuen a casa amb els pares i acaben menjant el que bonament els fan a casa seva”, subratlla Pérez. Tal com ho resumeix Hamidi, “estar treballant amb nois tan joves també fa que puguem arribar a casa seva i implicar totes les famílies per així intentar reforçar els missatges que manem del club. Perquè es mengi fruita i per tenir una bona alimentació pre i postpartit. Totes aquestes coses sumen per allò que anomenem entrenament invisible”.

Tot i això, “un dels aspectes positius és que sàpiguen que triar quan van d’hotel als tornejos, i així puguin tenir més autonomia i aprenguin a controlar la seva nutrició per ells mateixos”, afegeix el metge groguet.

L’acompanyament dels tècnics, vital

Els tallers i les directrius dels sanitaris del club no tindrien sentit sense la feina dels cossos tècnics dels equips implicats, que monitoritzen tot el seguiment anual de l’aspecte nutricional.

“Al final el que estem fent és educar els jugadors, és clar que el joc és molt important però també cal menjar bé, dormir bé i relacionar-se bé amb els seus companys. Els entrenadors són acompanyants que estan dia a dia amb els jugadors, ells estan sempre a sobre dels jugadors. Per això a nivell de nutrició els hi hem inclòs una sèrie de dinàmiques. Per exemple, si un noi porta fruita se li sumen punts, si no els porta se li resten punts, que el premi sigui a la feina i la continuïtat”, argumenta el coordinador adjunt.

En aquest sentit, el director dels Serveis Mèdics també avala la importància dels entrenadors groguets: “Els coordinadors i els tècnics són vitals. Sense ells no seria possible. La repercussió que pugui arribar a tenir la nutrició a l’àrea esportiva és gràcies a ells, que són els que estan a sobre dels jugadors perquè compleixin tots els propòsits nutricionals”.

Així doncs, gràcies al treball de diferents departaments units per a un objectiu comú, la Pedrera Grogueta destaca també en formació nutricional i les joves estrelles guanyen autonomia en aquest aspecte fonamental per al rendiment mentre aprenen i gaudeixen en el verd dels camps de la Ciutat Esportiva José Manuel Llaneza.

Informació i Foto: Villarreal CF

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: