Esports

El Villarreal CF aconsegueix imposar-se al Reial Madrid al Santiago Bernabeu (2-3)

Un triomf històric. El Vila-real va vèncer el Reial Madrid al Santiago Bernabéu per segona vegada a la història. El conjunt de Quique Setién va signar un partit perfecte i, amb dos gols d’un inspiradíssim Samu Chukwueze i una mica de Morales, va tombar el campió per a goig i gaudi dels 700 aficionats groguets que van acompanyar l’equip.

El Submarí es va presentar a l’Estadi Santiago Bernabéu amb el propòsit de sumar una cosa positiva del feu madridista. Un dels feus més durs del planeta futbol. Al davant, el Reial Madrid, que anava a la cita després de golejar el FC Barcelona (0-4) a les semifinals de la Copa del Rei.

Tot i que l’empresa semblava molt dura, els grocs venien recolzats per 700 valents, que es van fer de notar al feu blanc. L’equip de Setién va arribar a la capital d’Espanya després d’aconseguir un transcendental triomf davant la Reial Societat que els permetia somiar lluitar per places de UEFA Champions League. Amb la ferma voluntat de seguir avivant aquest somni, es va plantar el Submarí a Chamartín.

No van començar bé les coses per al Vila-real, que es va veure per sota al marcador complert el quart d’hora de partit. Un cop d’infortuni per als groguets que van encaixar una mica en pròpia porteria. Una passada d’Asensio a l’interior de l’àrea va rebotar al cos de Pau Torres i es va colar a la meta grogueta.

El Submarí va buscar reaccionar aviat el gol madridista i només un minut després va poder igualar la contesa. Courtois va aturar el llançament d’Álex Baena des del cor de l’àrea. Massa centrat el xut de l’almerienc, que va aprofitar una bona deixada de Mandi amb la testa.

Després d’aquesta acció, va arribar una altra de Chukwueze que, després d’esquivar dos rivals, va enviar el seu xut creuat fora per molt poc. Més tard li van seguir una consecució d’aproximacions i trets que van posar en alerta Courtois.

En arribar a la mitja hora, Terrats no va poder continuar sobre el verd i va ser substituït per Manu Trigueros. Amb el seu ingrés al camp, el talaverà es va convertir, amb 310 partits, al futbolista groguet amb més partits a Primera Divisió de la història del club, superant Mario Gaspar.

Quan faltaven cinc minuts per al descans, Samu Chukwueze va destapar el pot de les essències. El nigerià va rebre una fantàstica passada a l’espai de Lo Celso i amb un regat màgic va esquivar Nacho per plantar-se cara a cara amb Courtois i igualar el partit. L’acció va venir precedida d’una intercepció providencial de Pau Torres.

El lluminós del Bernabéu lluïa un 1-1 i els 700 groguets presents a la grada panteixaven de felicitat. El Vila-real se n’anava amb empat al descans.

A la tornada dels vestidors, el Reial Madrid va tornar a avançar-se a l’electrònic. Vinicius va batre Reina amb un xut ras després d’una acció individual pel flanc esquerre. Al Vila-real li tocava tornar a remar a la recerca de l’empat amb gairebé tota la segona meitat al davant.

Al cap de poc temps, el col·legiat va invalidar una mica el Submarí per fora de joc. Pau Torres va batre Courtois després d’una deixada de Mandi, però el gol no va pujar al marcador per posició antireglamentària.

Abans del minut 70, Setién va refrescar l’equip amb dos canvis. Morales i Alberto Moreno van entrar per Lo Celso i Yeremy. Les substitucions van seure bé al Vila-real. En pocs minuts, Morales va batre Courtois després d’aprofitar una excel·lent passada de Samu Chukwueze, absolut protagonista del partit. Els groguets tornaven a empatar un preciós partit al Santiago Bernabéu.

Encara quedava molt per escriure’s en un partit d’autèntica bogeria. Quan faltaven 10 minuts, Chukwueze va emmudir el feu blanc amb una impressionant fuetada des de la frontal de l’àrea. El xut del ’11’ groc va dibuixar una paràbola impossible d’aturar per al porter blanc. Els grocs guanyaven el Reial Madrid al Bernabéu per segona vegada a la història.

Fitxa tècnica

Reial Madrid: Courtois; Lucas V., Rudiger, Àlaba (E. Militao, m. 46), Nacho; D. Ceballos (Camavinga, m. 76), Tchouameni (Modric, m. 72), M. Asensio; Rodrygo, Benzema (Valverde, m. 59) i Vini Jr.

Vila-real CF: Reina; Foyth, Mandi, Pau, A. Pedraza; R. Terrats (M. Trigueros, m. 32), Parejo, Lo Celso (Alberto M., m. 67); Chukwueze (Kiko F., m. 91), Yeremy (A. J. Morales, m. 67) i Àlex B (J. Mojica, m. 91).

Gols: 1-0. Min. 16: Pau Torres (pp). 1-1. Min. 40: Chukwueze. 2-1. Min. 48: Vinicius. 2-2. Min. 71: A. J. Morales. 2-3. Min. 80: Chukwueze.

Àrbitre: Alberola Rojas (Comitè Castellà-Manchego). Va amonestar els visitants Yeremy, Pedraza i Foyth.

Incidències: Partit entre el Reial Madrid i el Vila-real CF, corresponent a la jornada 28 de LaLiga Santander, celebrat a l’Estadi Santiago Bernabéu.

Informació i Foto: Villarreal CF

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.