Esports

El Valencia CF va perdre per la mínima a Ipurúa davant la SD Eibar (1 a 0)

El Valencia CF va perdre per la mínima a Ipurúa davant la SD Eibar per 1-0, en un partit decidit a la primera part amb un gol en pròpia porta de Kondogbia després d’un servei de córner.

L’inici de l’Eibar va ser molt pressionant i amb prou feines deixava buits als jugadors valencianistes als quals els costava sortir de la seva zona. Buscava arraconar al seu enemic i no deixar-lo pensar. Tot es va complicar quan en un servei de córner Kondogbia, tapat i d’esquena, va rematar sense voler en pròpia porta i va batre a un sorprès Cillessen. Però el València CF va reaccionar aviat davant aquest dur i inesperat cop, va canviar el xip i començar a mostrar una cara molt més ofensiva. Molt aviat va poder igualar el xoc en una bonica acció de Wass, en la qual Guedes va deixar passar la pilota entre les cames, i Gayà, al segon pal, va xutar desviat al primer avís seriós dels blanquinegres.

Era un altre València CF. S’havia transformat a força de cor i orgull. Ferran, al minut 27, va ser driblant tots els jugadors que li sortien a el pas per, en l’últim moment, xutar ajustat a el pal i ficar-li el primer ensurt a Dimitrovic. I a el tall de la mitja hora de joc una altra vegada Gayà va caure a l’àrea després d’un cop amb el braç de Rober Correa, però el col·legiat ni tan sols va voler consultar l’acció en el VAR malgrat les protestes de l’lateral de Pedreguer. Va seguir prement l’accelerador en els compassos finals de la primera meitat, però li faltava trobar el passadís i el toc precís per batre el porter armer. Amb desavantatge mínima es va anar als vestidors, però amb l’objectiu clar de revertir el mal resultat després del descans. Encara quedava temps per a molt.

Celades va moure fitxa en el segon temps amb l’entrada de Gameiro per Carlos Soler. El francès es va unir a Rodrigo en punta amb la idea de combinar i aprofitar la rapidesa de tots dos. El València CF necessitava més ritme. Gayà martellejava per la seva banda a un Eibar que no pressionava tant i que es dedicava més a defensar que a atacar. Rodrigo no va encertar a l’relliscar després d’una bona assistència de l’alacantí en una bona arribada blanquinegra. I Cillessen, a l’hora de joc, va evitar el segon amb una molt bona mà a colpeig de falta directa de Cote.

Florenzi i Cheryshev van saltar a la gespa d’Ipurúa. Més cames i frescor en un moment decisiu de el partit amb més de mitja hora per davant. Aquest esperat revulsiu per impulsar un València CF obligat a sumar de tres en tres punts. L’internacional italià, per dues vegades, ho va intentar sense fortuna. Però seria l’Eibar qui va tenir l’ocasió més clara amb un cop de cap de Sergi Enrich, però Cillessen, providencial, va enviar la pilota a córner.

En els últims minuts Maxi Gómez va entrar a el camp per donar-li més pólvora a l’atac de l’València CF. No quedava una altra, perquè s’esgotava el xoc i el botí era zero. Per si les coses no sortien com s’esperava, Mangala va ser expulsat en el minut 89 per doble groga, la segona totalment discutible, i deixava als de Mestalla amb deu en el descompte. Va buscar l’empat amb centres a l’àrea, però ja no es va moure el marcador i el matx va acabar en derrota blanquinegra.

fitxa tècnica

1. SD Eibar: Dimitrovic, Rober Correa, P. Oliveira, R. Bigas, Cote, P. Lleó (Cristóforo, m. 79), Edu Expósito, Escalante ©, Orellana, Charles LC (Sergi Enrich, m. 78) i Kike G. (Sergio Álvarez, m. 90 + 2).

0. València CF: Cillessen, Wass (Florenzi, m. 62), Gabriel Paulista, Mangala, Gayà, Ferran (Maxi Gómez, m. 84), Parejo ©, Kondogbia, Guedes (Cheryshev, m. 62), Carlos Soler ( Gameiro, m. 46) i Rodrigo.

Gols: 1-0. M. 16: Kondogbia en pròpia porta.

Àrbitre: Jaime Latre, de l’escola aragonès. Va mostrar targeta groga a Escalante, Charles, Sergi Enrich de la SD Eibar. Va expulsar Mangala, al minut 89, per doble amonestació de València CF.

Incidències: Partit corresponent a la 31a jornada de Laliga disputat aquest dijous a les 19.30 hores a l’estadi de Ipurúa.

Informació i Foto: Valencia CF

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.