El TRAM inicia el servei ininterromput de Fogueres del TRAM d’Alacant, que oferirà 1,4 milions de places per afavorir la mobilitat

TRAM d’Alacant comença aquest dimarts al servei especial ininterromput previst per a Fogueres que, unit als habituals serveis diaris que presta la xarxa del transport metropolità, afavorirà la mobilitat les 24 hores del dia a totes aquelles persones que vulguin participar a les festes sanjuaneras que celebra avui els seus dies principals.

La Generalitat, a través de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) oferta en aquestes jornades de Fogueres els dies 21, 22, 23, 24 tota la nit, més la matinada del 25 fins a l’inici del servei de l’endemà 581 serveis especials, a més dels ordinaris que realitza habitualment diàriament (que suposen 1.745 en el còmput de les cinc jornades esmentades), cosa que significa 2.326 tren-TRAM i tramvies des del dia 20 fins a la cremà del dia 24 i matinada del dia 25.

Això significa que, a les unitats que circulen un dia laboral normal, 349 (71 tren-TRAM i 278 tramvies), s’afegeixen, a la jornada de més mobilitat, el dia 24, un 28,52% més de combois, percentatge que es concreta en 458 composicions (les 349 esmentades d’un dia normal més les 109 dels serveis especials, la suma de 7 trens-TRAM i 102 tramvies).

En aquest període de temps, els tren-TRAM i tramvies posats en circulació per TRAM d’lacant recorreran 36.993 quilòmetres als serveis ordinaris i serveis especials.

Els principals desplaçaments per TRAM d´Alacant es concentren a les mascletades diàries i visites a les diferents Fogueres de les jornades. Durant els dies 20, 21 22, 23, 24 els tramvies circularan en doble composició duplicant amb això el nombre de places ofertes.

Aquesta mobilització del material mòbil possibilitarà que s’ofereixin gairebé un milió i mig de places, en concret 1.486.247, als 2.326 tren-TRAM i tramvies esmentats durant les cinc principals dates de Fogueres.

Noves tarifes amb descomptes de fins al 50%

Coincidint amb la festa de les Fogueres, la Generalitat aplica una nova regulació tarifària al TRAM d’Alacant que permet que les persones usuàries d’aquest mitjà de transport puguin estalviar fins a un 50%.

Les tarifes vénen acompanyades d’un nou pla zonal que comporta una simplificació respecte a la distribució anterior, en passar de sis zones a tres, més dues àrees de transició intercomarcal per evitar la rigidesa de les fronteres zonals i per reduir el cost d’aquest tipus de moviments entre dues zones.

Amb el nou model hi ha sis combinacions zonals possibles en funció del viatge realitzat i, únicament tres tarifes aplicables: d’una, dues o tres zones on els Bono de 10 viatges costaran 8 euros, 12 euros i 20 euros, respectivament.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: