El Toro inicia les obres de rehabilitació del castell

El municipi del Toro ha iniciat les obres de rehabilitació del castell i el llenç emmurallat amb el repte de posar en valor el “patrimoni singular que atresorem”. Un projecte d’envergadura per al qual l’ajuntament ha sol·licitat una subvenció al Consell que garanteixi “la consolidació d’aquesta antiga fortificació que és història viva pel nostre poble”.

Així ho ha considerat el primer tinent d’alcalde del PP a El Toro, José Arenes, que considera “que el nostre poble té tot el futur per endavant i invertir en aquest castell és un exemple més de compromís i defensa de la nostra localitat”.

El complex, declarat Bé d’Interès Cultural, és un emblema per a un poble que té un full de ruta clar: créixer. “Posar en valor el nostre passat és treure múscul d’un patrimoni únic del que som hereus. I el nostre castell és un potent emblema del que vam ser i del que desitgem ser. Recuperar-ho és demostrar que seguim creixent, que posem en valor els vestigis que donen fe de la nostra història i que volem seguir caminant cap al futur amb pas ferm”.

De fet, assenyala Arenes, “malgrat les limitacions pressupostàries que patim tenim clar que lluitarem per l’últim euro que mereix El Toro”. “I ho fem no només invertint en patrimoni, sinó també en desenvolupament i futur, el que volem garantir amb una campanya dirigida a finançar amb 100 euros al mes per cada fill en edat escolar que s’escolaritzi al nostre centre educatiu”. Una campanya que ja ha aixecat interès entre algunes famílies que s’han interessat per la iniciativa i que “esperem que es tradueixi en l’arribada de nous petits a un centre escolar de primer nivell com és el que gaudim a El Toro”.

A aquesta mesura concreta se sumen altres projectes de futur. El Toro, considerat com a territori tofoner, aspira a posar en marxa el Museu Micològic a través dels fons Leader. “L’objectiu és habilitar-la als antics calabossos, que ocupen la planta baixa de l’edifici de l’ajuntament, aquesta sala singular”. Perquè El Toro, explica el primer tinent d’alcalde, “és capital de la tòfona i al vedat i al museu pretenem unir el laboratori de la tòfona, els vivers de plantes i la ja consolidada Fira de la Tòfona”. Amb el repte, reitera Arenes, “de créixer”, ha conclòs el regidor.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: