El Toro abraça dones i nens de la guerra d’Ucraïna “per donar tot el millor als que han viscut la pitjor de les experiències”

L’Ajuntament del Toro ha abraçat avui les sis dones que amb els seus fills han arribat a la localitat de l’Alt Palància a la recerca d’un futur en pau després de fugir de les bombes que la Federació Russa ha fet caure sobre Ucraïna. “Són famílies a qui desitgem donar una nova llar, garantir una vida en pau i forjar un futur d´il·lusió i objectius que esborri del seu imaginari el terror d´una guerra”.

Així ho ha considerat el tinent d’alcalde de la localitat, José Arenes, que avui ha rebut els refugiats que recorren “un dur i llarg viatge que acaba en un poble tranquil, solidari, humil i senzill però que ofereix tot allò que té per assegurar oportunitats i vida”.

Ha estat Arenes, juntament amb la treballadora de l’ajuntament, Jenny de Souza Morangueiro, que han coordinat amb el Centre d’Atenció a la Immigració de València l’arribada d’aquestes famílies. “No som un poble que tingui molts recursos, però sí que som rics en solidaritat i entrega. La generositat sense límits que ens caracteritza i que fa que aquesta terra sigui pròspera i vegi el futur amb il·lusió”.

I aquest caràcter és el que va mobilitzar el consistori per ajudar els que “avui estan sent massacrats a Ucraïna”. “Volem donar el millor de nosaltres, tot el que tenim per als que ho han perdut tot. Perquè hi ha futur, és clar que sí. I El Toro, malgrat ser un poble d’interior, té múscul i l’exercita cada dia per guanyar la partida a la despoblació, perquè per més que ens neguin recursos i oportunitats, la voluntat dels que defensem el futur de l’interior està per sobre de limitacions econòmiques. I volem compartir aquestes fortaleses perquè a més de vitalitat i energia, som un poble solidari que ajuda i auxilia amb la poca cosa que té perquè si alguna cosa caracteritza El Toro és la solidaritat”.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: