El Tau Castelló s’ha imposat al Afanion Almansa en el segon amistos de la pretemporada 2021/2022

AFANION ALMANSA 82

TAU CASTELLÓ: Alvarado (11), Duran (12), Hook (8), Bilbao (9), Edwards (2) -cinc inicial-; Faner, Sabaté, Hermanson (9), Hernández (16), Stutz (24), Rozitis (4), Roig i López. 15 faltes. Sense eliminats.

AFANION ALMANSA: Martínez (8), Santana (11), Polanco (16), Bercy (20), Nesbitt (3) -cinc inicial-; Bivià (3), Dimakopoulos (15), Olegnavicius (8) i Cuenca. 17 faltes. Sense eliminats.

ÀRBITRES: Francisco José Zafra, Mikel Cañigueral i Daniel Cervantes.

PARCIALS: 10-16, 18-31, 30-44, 36-55 (descans); 50-59, 65-79, 82-72 i 95-82 (final de la trobada).

INCIDÈNCIES: Al voltant de 800 espectadors a les grades de l’pavelló Ciutat de Castelló.

El TAU Castelló va aconseguir un clar triomf en el partit amistós que li va mesurar a l’AFANION Almansa, un conjunt amb el qual es veurà les cares en una nova temporada de LEB Or, de manera que el xoc va ser un assaig important. Era la primera ocasió per veure sobre el parquet de l’Ciutat de Castelló als nous fitxatges del conjunt local, els quals van agradar molt. Va ser un xoc amb dues parts molt diferenciades. La primera amb els visitants com a clars dominadors; però en la segona es va produir un canvi radical en els de Toni Ten, que es van emportar el triomf en un partit que semblaven tenir-ho perdut a la mitja part.

L’envit va començar amb els visitants molt encertats, els qui en tot just 2 minuts ja portaven 8 punts gràcies al seu gran encert en el llançament exterior, tot el contrari que els locals, que tenien a Bilbao al seu principal referent anotador, el qual aprofitava la seva força i corpulència per fer mal a la pintura. Per sort, Alvarado tenia el punt de mira ajustat i amb dos triples seus evitar començar a amenaçar des de fora. No obstant això, el problema era a la defensa, ja que el quadre manxec es va aprofitar de la manca d’una major contundència en la defensa castellonenca de l’perímetre, de manera que els visitants van finalitzar el primer quart amb uns impressionants 31 punts al seu compte, de dels quals 18 van arribar en forma de 6 triples.

L’inici del següent període per desgràcia va seguir amb un patró semblant, ja que en el TAU Castelló no treia tota la seva duresa i els visitants van continuar amb el seu recital anotador. A poc a poc els de Toni Ten van augmentar revolucions i el seu rival ja no anotava amb tanta facilitat. A més, van començar a veure transicions més ràpides i la important aportació a l’anotació de Hermanson, Stutz i Edwards. Van estar prop els de la Plana de baixar de la barrera psicològica dels 10 punts, però un nou empenta dels almanseños, guiats per un espectacular Bercy (16 punts només en la primera part), els va fer tornar a disparar-se a la mitja part 36-55 . No va ser suficient l’esforç castellonenc, ja que el parcial d’aquest segon quart va ser 18-24.

A la represa, el quadre local va començar a fer diverses que fins al moment brillaven molt per la seva absència. En primer lloc la defensa, molt més intensa, i al seu torn un major aprofitament de la superioritat física en les pilotes interiors de la mà de Rozitis i Stutz, sobretot aquest últim en transició. D’aquesta manera, el TAU en menys de 4 minut va aconseguir baixar de la desena de punts en el seu desavantatge (48-57, min 23), de manera que semblava que tornava a haver partit. El Almansa va respondre posant en pista més centímetres amb la presència de Dinakopoulos (2,18 m), que a més d’intimidació i rebot va aportar importants cistelles per als seus, de manera que la diferència en el lluminós es mantenia al voltant dels 10 punts. Per sort, en l’esprint final d’aquest quart dos triples de Duran i un altre d’Hernández van fer que es estrenyessin una mica més les coses (65-70, min. 30). Aquest cop, el parcial de el període havia estat 29-15 i de seguir així la victòria era factible.

Més encara amb el imparable inici de Pablo Hernández, qui amb 5 punts consecutius va igualar el xoc (70-70, min 31) i els posteriors tirs lliures anotats per Bilbao, que van donar la davantera en el marcador a l’combinat amfitrió per primera vegada en tot el xoc (72-70, min. 32). El Almansa seguia encallat en els 70 punts, ja no anotava ni recorrent a Bercy i els de Toni Ten marxaven aprofitant el seu moment dolç de joc i que el seu adversari estava atordit. Van provar la defensa en zona, però dos triples d’Alvarado i Hermanson la van fer volar pels aires i van donar el cop de gràcia a el partit (88-72 a 4:16 de la fi). D’aquí fins al final el xoc no va tenir història, sent el més destacable la presència en pista alhora de tres del planter: Joel Sabaté, Andrés Roig i Pedro López.

Informació i Foto: Tau Castelló

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.