El Tau Castelló no pot culminar la remuntada davant el HLA Alacant (69 a 73)

HLA ALACANT 73

TAU CASTELLÓ: Rozitis (9), Alvarado (11), Hermanson (19), Stutz (17), Hook (2) –cinc inicial–; Van Der Vuurst, Bilbao (2), Hernández (7), Sabaté i Edwards (2). 25 faltes. Eliminat: Hook.

HLA ALACANT: Hearst (13), Van Zegeren (2), Matulionis (10), Llompart (17), Jakstas (12) –cinc inicial–; Pilepic (15), Noguera, Noguerol, Galán (8) i Menzies. 23 faltes. Sense eliminats.

ÀRBITRES: Jacobo Rial, Rodrigo Garvin i Alejandro Benavente.

PARCIALS:11-12, 19-22, 25-34, 36-45 (descans); 42-52, 53-56, 60-62 i 69-73 (final de la trobada).

INCIDÈNCIES: Una mica més de 1000 persones al pavelló Ciutat de Castelló.

El TAU Castelló va arribar una mica tard per poder emportar-se el triomf al derbi autonòmic que el va mesurar a l’HLA Alacant, un rival directe en la lluita per ficar-se als play-off. El conjunt de la capital de La Plana no va ratllar al nivell defensiu desitjat fins després del descans, va estar a prop de la victòria amb un gran treball defensiu al tercer i últim quart, però van faltar una mica d’encert i sort. Una veritable llàstima.

El xoc va començar de manera vibrant, amb atacs encertats dels dos contendents. El que brillava de manera especial era el veterà base visitant Llompart, dirigint amb gran criteri els seus i anotant quan l’ocasió li era propícia. Per la seva banda, al bàndol local, la majoria de punts arribaven a prop del cèrcol. Un cop es va asseure Llompart, al TAU Castelló va semblar anar-li una mica millor, encara que Pilepic va passar a ser en aquell moment el nou maldecap amb el seu encert.

Al següent període, el conjunt amfitrió va haver de buscar altres alternatives per anotar, però no les trobava. De fet, en 4 minuts va aconseguir només 3 punts, fet que va provocar una primera estirada seriosa dels alacantins i el pertinent temps mort sol·licitat per Toni Ten (22-30, min. 16). A més, la defensa del TAU havia de millorar perquè l’HLA Alacant es mostrava letal als triples. De fet, aquest equip arribaria al descans amb una impressionant sèrie de 8 de 12. El TAU va apostar per tornar a posar la seva millor artilleria al joc interior i de la mà de Rozitis i Stutz la decoració va millorar. La rèplica visitant també va arribar de la mà del que havia funcionat al principi, és a dir, Pedro Llompart. Quan els locals es van acostar una mica, el base es va treure del barret de copa nous trucs i ben secundat pel canell calent dels seus companys la diferència va tornar a posar-se al voltant dels 10 punts al final d’aquest segon quart (36-45) .

A la represa, al TAU se’l va veure amb més energia en defensa i en atac buscava principalment les opcions a prop del cèrcol, fins i tot amb Hernández, que és un 3, posteando. Es trobava a faltar una aportació més gran del perímetre, ja que només es veia Hermanson amb capacitat d’inquietar els alacantins. A més, hi havia el problema afegit que una carta important com Hook es va carregar aviat de faltes i aquest llast li va impedir oferir la seva millor versió. No obstant, com que la defensa local estava encallat a l’HLA Alacant, la dinàmica anava bé als castellonencs, que van reduir el seu desavantatge tan sols 3 punts (53-56, min. 30), de manera que l’últim quart es preveia apassionant.

Al quart període, Toni Ten va posar a pista uns pivots més lleugers encara que molt aguerrits en defensa com són Bilbao i Edwards per continuar mantenint la mordent. Un triple de Hermanson (bon partit el seu) va posar l’esperat empat al lluminós (58-58, min. 34). Si cada atac era valuós, a partir de llavors encara més. El TAU hi era, però no acabava de culminar la remuntada, com a molt aconseguia empatar; i ja se sap que a bàsquet una remuntada no es culmina fins que realment et poses per davant. La cosa es va posar lletja a 2 minuts del final amb un rebot ofensiu i cistella de l’HLA Alacant, una pèrdua local i un triple de Hearst que va fer mal en el més profund. Semblava ja impossible amb 64-71 al lluminós i només 1.23 per davant. El quadro alacantí no va desaprofitar la seva avantatjosa situació i no va deixar escapar la victòria malgrat que els de Toni Ten ho van intentar fins al final amb totes les forces. A més, una discutible decisió arbitral va posar les coses impossibles.

Informació i Foto: Tau Castelló

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.