El TAU Castelló fa un pas de gegant amb la victòria davant el Destíno Palència

TAU CASTELLÓ: Durán (18), Pavelka (16), Mutic, García (5), Alvarado (7) -cinc inicial–; Sabaté (3), Moto (11), Faner (😎, Dukan (5), Stainbrook (2) i Edwards (12). 16 faltes. Sense eliminats

Ent: Toni Ten

DESTÍ PALENCIA: Rodriguez (10), Zubizarreta (2), Douvier (9), Narcís (9), Borovnjak (22) -cinc inicial–; Massarelli (12), Rei, Smith (6), Soler i Cugini (6). 18 faltes. Sense eliminats.
Ent: Arturo Álvarez

ÀRBITRES: Morales GF. , Uruñuela JM. i Rodríguez P.

PARCIALS: 27-23 / 14-21 (41-44 descans); 28-23 / 18-9 (87-76 final de la trobada)

INCIDÈNCIES: 150 persones a les grades de l’pavelló Ciutat de Castelló. Es va guardar un minut de silenci per la mort de qui va ser entrenador de l’equip de l’2004 a l’any 2006, Miguel López Abril “Miguelito”.

Després d’un minut de silenci en memòria de Miguel López Abril, que va ser entrenador de club durant les temporades 2004-2005 i 2005-2006 va començar el partit a la recerca de la classificació per als play-off d’ascens a la lliga Endesa. La pimera cistella seria per als Palència. Però el TAU Castelló va començar aviat a carburar i els atacs passaven per Pavelka i per Durán que martellejaven als morats. Quan es portaven tres minuts de partit el marcador estava igualat 10-8. Va pujar el to defensiu dels de Ten i va començar a desenganxar-se en el marcador. Amb 22-16 Arturo Álvarez va demanar temps mort. I després de dos bones defenses es col·locaven 24-21. L’atac del taulell es va encallar però un triple sobre la botzina final de quart de Moto deixava l’electrònic 27-23. Un quart molt ofensiu de l’TAU Castelló però els castellonencs havia de millorar la defensa.

El segon quart seguia amb la mateixa tònica en la qual el Destí Palència trobava el cèrcol amb molta facilitat. Un triple de Duje Dukan posava 30-25 en el marcador però dues cistelles seguides dels Palència obligaven a Tingues a demanar temps mort. La sortida no va ser millor i els castellonencs no trobaven la manera d’atacar el cèrcol de Palència ben protegit per una bona i agressiva defensa de la pintura. A l’equador de quart un triple posava per davant a la Destinació Palència 33-35.

Un triple estratosfèric de Narcís i una cistella de Dani Rodriguez, ambdues sobre la botzina de possessió li donaven el màxim avantatge als morats 36-42 i Ten demanava el seu segon temps quan quedaven poc menys de dos minuts per al descans. Li faltava un punt d’energia i frescor a l’TAU Castelló i això es reflectia en el joc i en el marcador. A falta de 17 “per al descans un alley oop entre Alvarado i Pavelka estrenyia el marcador 40-42. Álvarez va demanar temps per jugar l’última possessió. Dani Rodríguez entro a cistella i treia dos tirs lliures d’una falta inexistent protestada per tota la parròquia de l’Ciutat. El segon quart va acabar amb dos tirs lliures per Edwards però tan sols anotaria el segon 41-44. El TAU Castelló havia de millorar molt l’aspecte defensiu si volia endur-se la victòria.

Un triple de Massarelli donava inici a la tercera cambra 41-49. Edu Durán agafava les regnes ofensives de l’equip amb sis punts seguits i un triple de Juan García posaven el 50-51. Però el Palència seguia anotant amb facilitat. Era moment d’intercanvi de cistelles. No obstant això un triple de Adala Moto tornava a avançar el TAU Castelló 63-62 amb dos minuts de quart per disputar-se. Álvarez va demanar temps mort. Els de Ten estaven començant a imposar el seu ritme ràpid que res els beneficiava als Palència. Joan Faner anotava un triple sobre la botzina de possessió i Joel Sabaté amb un altre triple posaven el 69-64 però contestava el Palència amb un altre tir de 6,75 per deixar l’electrònic 69-67 a la fi de la tercera cambra.
L’últim envit començava amb cistella de Dukan 71-67 un avantatge que es mantenia conforme anaven passant els minuts. Alvarado en una acció individual posava el 77-71 ia més provocava en la següent jugada una de personal en atac de Boronjak. El Destí Palència demanava temps mort. Però una altra genialitat d’Alvarado posava el marcador en un esperançador 79-71 amb quatre minuts per al final. Amb 79-73 els morats van perdre la pilota i Ten va demanar temps. Quedaven tres minut i era crucial anotar en cada atac. Quatre punts seguits d’Edu Durán (un tir lliure i un triple) donaven el màxim avantatge a l’TAU Castelló a falta de dos minuts per al final 83-73 moment en què Arturo Álvarez va demanar temps. Els taulellet van recuperar la pilota i Edwards anotava per posar a l’equip 12 a dalt amb un minut per al final. Adala posava la guinda i el TAU Castelló es portava el partit 87-76. L’equip va saber patir i donar-li temps a el partit. Ara toca esperar el resultat del Valladolid per certificar la plaça de l’playoff d’ascens a la Lliga Endesa.

Informació i Foto: Tau Castelló

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.