MunicipisPolítica

El tancament del CICU a Castelló provoca un retard de dues hores per a assistir una emergència sanitària a Sucaina

Sucaina és una petita localitat de l’Alt Millars que amb menys de 200 habitants estables a l’hivern veu multiplicada per tres la seva població arribat l’estiu. Un estiu, el present, que “es gaudeix sense la cobertura sanitària que teníem fa tres anys, la que garantia l’assistència d’un metge i una malalta que ara només presten consulta dues hores a la setmana”.

El relat el narra l’alcaldessa de Sucaina, Ana Julián, qui assenyala que en cas d’emergència sanitària “els problemes es multipliquen”. Explica que el tancament del CICU (Centre de Coordinació i Informació d’Urgències) ha suposat un càstig per a una localitat que gaudeix del privilegi de l’interior de Castelló. “És evident que els temps són vitals en cas d’urgència. I a Sucaina hem viscut la situació dramàtica d’haver d’atendre un ictus, avisar per a rebre assistència, i rebre-la passades dues hores. És intolerable”, assenyala.

Julián adverteix que “amb una població que a l’estiu es multiplica per tres, i fins i tot hi ha dies que per molt més, el que no podem és permetre que es perdi cobertura mèdica. Però lamentablement és el que ocorre”. “El metge que amb caràcter suplent atén la nostra població presta servei a tres localitats”. “I ens preguntem on estan els reforços que altres zones sí que gaudeixen”. Perquè “fer-se fotos als pobles i dir que es lluita contra la despoblació de poc serveix si després, la realitat, és tan crua com la que pateix Sucaina”.

El municipi sofreix retallades en assistència mèdica des que es va iniciar la pandèmia. “El primer és el meu poble”, assenyala Julián. I per això “continuarem reclamant l’assistència mèdica immediata que mereixen els meus veïns i la cobertura sanitària periòdica que portem reclamant des de fa mesos”. “Perquè no sols ens han retallat hores d’assistència, també dies”, ha lamentat l’alcaldessa.

I aquesta circumstància “és molt lesiva per al nostre poble, perquè l’assistència sanitària més pròxima es troba a mitja hora amb cotxe, a Vilafermosa o Llucena, per unes carreteres que no són autovies”. I “no vull que els meus veïns corrin riscos per carretera, perquè en la seva major part són ancians, perquè els qui haurien de garantir serveis no els presten”. “La solució no passa per traslladar-se a una població veïna. La solució radica a garantir els recursos oportuns i les plantilles suficients per a assegurar que els meus veïns estan atesos com mereixen”, tal com ha considerat.

Informació i Foto: PP Castelló

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Descobriu-ne més des de Notícies Dígitals

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint