El Sistema d’Informació Geogràfica de la UA (SIGUA) rep el premi europeu “Spatineo Quality Awards”

La Universitat d’Alacant ha rebut el Premi “Spatineo Quality Awards” per a les infraestructures de dades espacials pel seu Sistema d’Informació Geogràfica (SIGUA), en el transcurs de la Conferència Internacional JIIDE 2020 (Jornades Ibèriques d’Infraestructures de Dades Espacials) celebrades recentment a Portugal. Spatineo, entitat europea experta en oferir productes SaaS (Software as a Service) que faciliten la monitorització de la disponibilitat, anàlisi de l’ús, proves de rendiment i qualitat dels serveis web geoespacials, ha concedit aquest guardó a la UA per “la qualitat de seus serveis, el seu alt rendiment i la gran rapidesa de resposta de la informació “, després d’avaluar més de 1.400 projectes i serveis d’infraestructures de dades d’Espanya i Portugal. Spatineo està especialitzada en els estàndards internacionals d’informació geogràfica més importants (Open Geospatial Consortium i INSPIRE).

Amb aquest guardó s’ha distingit a sistema SIGUA amb el segon premi de la categoria general a “Qualitat de Serveis Espacials”, compartint aquest honor al costat d’altres entitats de gran experiència i prestigi en aquest tipus de serveis, com el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació o la Junta de Castella i Lleó, entre d’altres.

SIGUA es va iniciar el 1997 a l’actual Institut Interuniversitari de Geografia amb la vocació de servei públic, tenint com a premissa l’ús d’estàndards internacionals i protocols d’interoperabilitat espacial que garanteixin la comunicació oberta entre sistemes. Actualment SIGUA és un referent en la gestió d’espais i ha estat un model sobre el qual s’han inspirat altres organismes públics. El personal tècnic de SIGUA, adscrit a l’Vicerectorat de Campus i Tecnologia, desenvolupa el seu treball en el Laboratori de Geomàtica de l’esmentat institut de recerca, amb un alt grau d’especialització en les tecnologies de la informació geogràfica i de forma molt especial, en la publicació de cartografia interactiva i l’ús de base de dades espacials.

El Sistema d’Informació Geogràfica de la Universitat d’Alacant (SIGUA) és el servei de l’Vicerectorat de Campus i Sostenibilitat que proporciona dades espacials sobre l’espai construït, els edificis i les dotacions de la universitat, així com el seu ús i organització. SIGUA proporciona als usuaris una aplicació WEBGis estigui habilitat sobre Bootstrap que inclou un visualitzador de cartografia basat en Leaflet i integra multitud de funcions de localització d’estades, unitats organitzatives i llocs de treball. Per la seva banda, els desenvolupadors d’aplicacions tenen a la seva disposició un API REST i serveis web de mapa estandarditzats que els permeten consumir la informació de la base de dades geogràfica de forma transparente.Toda la tecnologia de SIGUA està basada en programari lliure i es distribueix públicament a través del projecte de codi obert Sigua.NET a altres institucions o organitzacions interessades en la gestió del seu patrimoni immobiliari mitjançant Tecnologies de la Informació Geográfica.La base de dades i els aplicatius de SIGUA es desenvolupen i mantenen en el Laboratori de Geomàtica de l’ Institut Interuniversitari de Geografia.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: