El sistema de recollida selectiva porta a porta de la Diputació de Castelló ajuda a Onda reciclar més de 74.000 kg de residus

L’Ajuntament d’Onda ha instal·lat durant aquests mesos 28 contenidors de bioresidus en quatre zones del municipi i un servei de recollida porta a porta en Artesa, on s’ha reciclat 74.240 kg de bioresidus, amb el sistema de la Diputació de Castelló.

El diputat de Sostenibilitat, Ignasi Garcia, ha visitat aquest matí Artesa, junt amb l’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, per compartir impressions amb les veïnes i veïns, qui han destacat la utilitat i grau de satisfacció amb el servei. Després, tots dos s’han desplaçat al Mercat Municipal per a veure el funcionament del pioner sistema reciclatge, que ofereix a l’usuari incentius per reciclar.

En aquest sentit, Garcia ha assenyalat que la Diputació de Castelló «estem donant suport a tots els municipis que estem ficant en marxa la recollida selectiva porta a porta perquè és la millor manera de complir amb els objectius de desenvolupament sostenible, reduir la quantitat de residus que acaben en un abocador i caminar cap a l’economia circular».

«En eixe sentit l’Ajuntament d’Onda, en concret, la seua prova pilot en Artesa, s’ha endut el màxim de les ajudes que donarem i, evidentment, és un exemple de cap a on hem de caminar tots els municipis de les nostres comarques

A banda, aquestes accions estan emmarcades dins del Pla d’Actuació Onda 2030, la finalitat de la qual és aconseguir que la localitat siga capaç de recollir la gran majoria dels seus residus orgànics separats de la resta i processar-los de manera més eficient convertint-los en compost.

Sobre aquest tema, Ballester ha apuntat que «aquestes xifres demostren que, si atorguem les eines necessàries a la ciutadania, el nivell de conscienciació sobre el reciclatge creix».

«Continuarem treballant en aquesta línia perquè no hi ha un altre camí possible per a un futur verd i sostenible», ha assenyalat.

Porta a porta

Així, en la pedania d’Artesa s’ha posat en marxa un innovador servei de recollida porta a porta dels bioresidus generats pels veïns. Prèviament, es van dur a terme diverses accions de conscienciació i formació sobre quins són els tipus de residus que s’han de separar. Després es van repartir 200 poals de 10 litres i paquets de bosses compostables, que es renoven periòdicament, entre els domicilis de la pedania. La seua recollida es realitza amb una freqüència de sis dies a la setmana.

D’altra banda, l’Ajuntament ha col·locat 28 contenidors per als residus orgànics en quatre zones de la localitat. En la zona situada entre l’avinguda Constitució i l’avinguda Serra d’Espadà n’han col·locat 17, a la urbanització Sitjar Baix, 5; en el baixador de Betxí, 4; i en l’ermitorio del Salvador, 2.

Informació i Foto: Diputació de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: