El sindicat CSIF assenyala que el 98% de docents que ha participat en la seua enquesta demana millors salaris a la Comunitat Valenciana

El sindicat CSIF explica que el col·lectiu docent de la Comunitat Valenciana és entre el pitjor retribuït d’Espanya. De fet se situa, en aquest concepte, al lloc 13 de 17 autonomies. La central sindical reivindica una millora salarial. Entre les mesures desenvolupades hi ha una enquesta al personal. El 98,3% ha respost que els docents valencians haurien de tenir un sou més gran.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) assenyala que un docent de la Comunitat Valenciana arriba a cobrar fins a 300 euros menys que un altre del País Basc per desenvolupar la mateixa tasca. A això se suma també el desfasat abonament del quilometratge o la manca de retribució de les tutories. La central sindical insisteix en una actualització de retribucions i compensacions.

El sindicat, en aquesta línia, ha dut a terme una enquesta telemàtica que ha mantingut oberta durant deu dies i en què han participat al voltant de 1.500 docents. El resultat demostra la percepció de retribucions baixes d’aquest col·lectiu, per al qual CSIF reclama una millora salarial.

La central sindical assenyala que a la pregunta sobre si els professionals de la Comunitat Valenciana haurien de tenir un sou més elevat, com el de la majoria de la resta d’autonomies, el 98,3% respon afirmativament. També contesta amb un sí el 93% a la segona pregunta, la de si s’hauria de retribuir el càrrec de tutor als centres educatius.

El sindicat continua indicant que el tercer interrogant de l’enquesta és “creus que s’hauria de retribuir la docència en anglès que s’imparteix des d’àrees no lingüístiques?”. En aquest cas, el 67,8% de participants respon que sí; el 19,5%, que no; i el 12,7%, que li és indiferent.

CSIF planteja igualment a l’enquesta el pagament per quilometratge a docents itinerants, que desenvolupen la seva tasca a diversos centres durant la seva jornada laboral. La indemnització que se segueix abonant és la del Reial decret de 2002, que la fixava en 0,19 cèntims per quilòmetre recorregut. El sindicat demana que ja s’apliqui la pujada, aprovada a nivell estatal, a 0,26. El 80,8% de participants a l’enquesta considera “insuficient” l’actual pagament per quilometratge.

La central sindical també planteja al qüestionari si les coordinacions s’haurien de pagar, pregunta davant la qual el que 86,8% respon que sí i el 7,6%, que no, mentre que el 5,6% li resulta indiferent.

El sindicat va insistir durant la legislatura passada a Conselleria d’Educació en aquest problema salarial sense que l’anterior Consell respongués a la petició i ni tan sols accedís a negociar-la. En aquest nou mandat ha sol·licitat que es traslladi al calendari de negociacions del curs per poder-lo debatre.

Informació i Foto: Comunicació CSIF

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d