Esports

El Servigroup Peníscola Futbol Sala empata a Leganés i es queda a una victòria de l’ascens a Primera (2-2)

El Servigroup Peníscola no va passar de l’empat a dos en la visita al Pavelló Europa de Leganés aquest dissabte, en el retorn de la Segona Federació Futsal després de la Final Four de la Copa del Rei. Els peniscolans van arribar a l’últim minut de partit amb avantatge d’1-2, però un gol de Dani Santos com a porter-jugador a 40 segons del final va suposar el 2-2 definitiu. Els de Santi Valladares es queden amb 12 punts d’avantatge al capdavant de la classificació i podrien ser campions i ascendir de forma matemàtica dissabte que ve si guanyen Burela al Pavelló Juan Vizcarro de Peníscola.

El partit a Leganés no va ser gens fàcil per als penyiscolans des de l’inici, davant un rival amb un plantejament ultradefensiu i una defensa zonal a mitja pista difícil de superar. Al Peníscola li va costar trencar la barrera defensiva i generar joc amb fluïdesa. Les ocasions arribaven amb comptagotes i la major part del joc es feia lluny de les dues porteries. El 0-0 inicial no es movia amb el pas dels minuts i les poques oportunitats de gol per al Peníscola les aturava el porter local Iker.

El marcador no es va moure fins al minut 19, quan el Leganés es va avançar amb un gol després de jugada a pilota parada de córner, obra de Miguel García. El conjunt blanc-i-blau es col·locava 1-0 en pràcticament la seva única ocasió de perill. Tot i això, el Peníscola va ser capaç d’igualar-lo just abans del descans, amb una altra jugada d’estratègia: Paniagua es va retrobar amb el gol en un servei de falta que va enviar directament al fons de la xarxa.

A la segona meitat, la tònica es va mantenir, encara que els penyiscolans van ser capaços de moure la pilota a més velocitat i generar més arribades sobre la porteria local, però els de Santi Valladares no van tenir la seva millor tarda de cara a porta. L’únic gol va arribar en una altra jugada a pilota parada, en una altra falta en què Elías va assistir Pani per a l’1-2. Els penyiscolans van perdonar després el possible 1-3 en diverses situacions clares de gol i al final van acabar pagant la falta d’encert.

Leganés va apostar per porter-jugador a gairebé cinc minuts del final i el Peníscola va ser capaç de defensar-se bé del joc de cinc fins a l’últim minut, quan els madrilenys van combinar bé per al 2-2 de Dani Santos. El gol de l’empat va acabar sent definitiu i va suposar el segon empat de la temporada per al conjunt del Baix Maestrat. Als penyiscolans els va tornar a sobrar l’últim minut com ja va passar a la semifinal de la Copa del Rei de dissabte passat a Antequera, quan Cartagena va empatar a 29 segons del final; en aquesta ocasió va anar a 40” del final.

Amb l’empat, el Peníscola suma 68 punts, 12 més que el Burela, i es queda a tres punts d’aconseguir el títol i l’ascens directe quan faltaven cinc jornades. Una victòria dissabte que ve a casa, davant de Burela precisament, li donaria el campionat i el bitllet a Primera als de Santi Valladares, que somien a aconseguir l’anhelat retorn a la màxima categoria dos anys després.

Pel Servigroup Peníscola van jugar: Starna, Cristian, Pani, Víctor Pérez, Quintela; cinc inicial; Plaça, Elías, Gauna, Juanqui, José Mario, Carles Saladié i Diego Sancho.

Gols: 1-0 Manu García (min. 19), 1-1 Pani (min. 20), 1-2 Pani (min. 32), 2-2 Dani Santos (min. 40).

Foto i crònica: Servigroup Peñiscola FS.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.