El servei nocturn de cap de setmana ‘A la Lluna de Metrovalència’ torna divendres 4 i dissabte 5

La Generalitat tornarà a posar en servei aquest proper cap de setmana, els dies 4 i 5 de març, la seva oferta de metres i tramvies nocturns de divendres, dissabtes i vigílies de festius denominada “A la Lluna de Metrovalència”.

Des de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) es recorda a les persones usuàries que l’ús de mascareta és obligatori en estacions, aturades en superfície i interior dels vehicles per continuar garantint un transport segur i que tant els vestíbuls de les estacions com les unitats de metro i tramvia compten amb dosificadors de gel hidroalcòlic per al seu ús gratuït.

El servei nocturn de Metrovalencia es va posar en servei el desembre del 2018 i va deixar de funcionar el març del 2020, com a conseqüència de la pandèmia. Ara, coincidint amb la menor incidència de COVID-19 i amb l’avenç de la vacunació, també es recupera com a part del dispositiu previst per FGV amb motiu de la festa de Falles.

Alhora, amb motiu de les primeres mascletaes de cap de setmana, les línies de metro oferiran serveis de reforç entre les 12 i les 16 hores, mentre que les línies de tramvia circularan a doble composició per oferir més places disponibles per a les persones usuàries.

Característiques del servei

El servei nocturn previst ofereix els mateixos horaris que abans de la interrupció. La prolongació de l’horari permet que circulin trens amb una freqüència de pas entre 10 i 20 minuts pel centre de la ciutat, a partir del darrer servei habitual abans de mitjanit, en aquells trams en direcció a Aeroport, Torrent, Torrent Avinguda, Empalme i Marítim-Serrería.

En direcció a Alboraia la freqüència de pas oscil·la entre 15 i 30 minuts. Cada 40 minuts, els trens circulen en direcció a les estacions de Seminari i Paterna. A més, cada 80 minuts hi ha trens en direcció a Picassent, Bétera, Llíria, Rafelbunyol i Riba-roja de Túria.

Els darrers passos pel centre de la ciutat de València, a l’estació d’Àngel Guimerà, cap a les diferents destinacions tenen lloc entre les 2.30 i les 3.00 hores.

A les línies tramviàries, les unitats passen amb intervals de pas de 40 minuts a totes les línies, mentre que als trams Primat Reig-Doctor Lluch i Marítim-Grau Canyamelar la freqüència és de 20 minuts. A Línia 4 se circula entre Doctor Lluch i Vicent Andrés Estellés, excepte el darrer tramvia en servei que arribarà fins a Mas del Rosari.

Els darrers passos per la parada de Benimaclet cap a les diferents destinacions es produeix al voltant de les 2.30 hores.

Campanya de promoció

El servei compta en el seu retorn amb una campanya de promoció amb una nova imatge realitza per la il·lustradora valenciana Luna Pan. El cartell fa al·lusió a la nit, a les persones usuàries i als animals nocturns com a imaginaris acompanyants, representats de manera simbòlica i amable. S’ha escollit fauna representativa valenciana com el ratpenat, imatge de l’escut de la ciutat de València, la guineu, un mussol i l’òliba.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: