El servei d’Urologia de l’Hospital General de València arriba a les cent cirurgies robòtiques

El servei d’Urologia de l’Hospital General de València ha realitzat la seva cirurgia robòtica número 100 amb excel·lents resultats oncològics i funcionals, una reducció dels temps quirúrgics, de les complicacions associades a la cirurgia i de les estades hospitalàries.

Segons explica Emilio López Alcina, cap d’Urologia, “la gran majoria de les cirurgies que hem dut a terme amb el robot quirúrgic Da Vinci han estat prostatectomies radicals per càncer de pròstata, però també es hem realit-zat nefrectomies parcials complexes per extirpar parts de ronyó per tumors renals “.

Des que l’Hospital General de València va iniciar aquest programa quirúrgic a la fi de 2017, amb la incorporació dels serveis de Cirurgia General, Cirurgia Toràcica, Ginecologia i Urologia, s’han dut a terme més de 250 intervencions robòtiques. D’elles, un 40% corresponen a el servei d’Urologia.

Aquest hospital públic va ser el primer a la Comunitat Valenciana a realitzar una operació amb el robot quirúrgic Da Vinci, gràcies a la col·laboració d’aquests quatre serveis.

Aquesta col·laboració s’estén més enllà de l’activitat assistencial, a l’crear recentment, a través de la Fundació d’Investigació de l’Hospital General, juntament amb la Universitat de València, la primera càtedra institucional de Cirurgia Robòtica en l’àmbit nacional.

Macarena Ramos, cap de secció de l’servei d’Urologia, afegeix que des del punt de vista de la transferència de coneixements, “aquest programa quirúrgic ha permès, gràcies a l’Agència Valenciana de la Innovació, establir diverses línies de recerca de productes sanitaris en el entorn robòtic “.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: