El sector del càmping de la Comunitat Valenciana creix un 27% en nivell d’ocupació i un 20% en ocupació el 2022

El sector del càmping de la Comunitat Valenciana ha crescut un 27% en nivell d’ocupació i ha generat un 20% més de llocs de treball entre gener i setembre del 2022 respecte al mateix període del passat exercici.

El volum d‟ocupació i ocupació que es manté estable al llarg de l‟any, ja que els càmpings de la Comunitat Valenciana són els únics d‟Espanya que romanen oberts els dotze mesos de l‟any, consolidant-se com a agents clau en l‟objectiu de desestacionalització de l‟activitat turística a la regió.

Aquestes dades han estat presentades aquest dimarts al CdT de València pel secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer i el president de la Federació de Càmpings de la Comunitat Valenciana, Pepe Frasquet. També hi han estat presents el president de l’Associació de Càmpings d’Alacant, Sergio Gómez, i el president de l’Associació de Càmpings de Castelló, Christophe JL Delaitre.

Francesc Colomer ha posat especial èmfasi que “el càmping és un dels sectors que ha ressorgit amb una potència i solvència significativa després de la pandèmia, per comprendre els canvis i desafiaments del món present i futur”.

De la mateixa manera, ha destacat l’enorme paper que significa el sector del càmping a la Comunitat Valenciana des del punt de vista de la “desestacionalització, un dels grans reptes que té el turisme a la nostra destinació; i la internacionalització, quant a incrementar el volum de mercat estranger gràcies a la proposta de valor que el càmping ofereix”.

A més, Colomer ha felicitat aquest sector extrahoteler per “captar un segment de públic sensible amb la sostenibilitat i la descarbonització, valors vinculats als grans deures dels territoris”, i que al seu parer “marcaran el futur”. Pel president de Turisme “el càmping és avantguarda i lidera aquesta transformació de valors”, alhora que ha recordat que “després dels valors, ve la transformació material”, ha afegit.

Colomer també s’ha pronunciat sobre l’emergent “turista energètic” i ha explicat que aquest turista “passarà llargues temporades fora de països on el cost energètic sigui molt alt”, per la qual cosa ha apuntat que “viatjar a països com Espanya i, especialment a la Comunitat Valenciana, seran respostes intel·ligents i eficients al moment energètic tan dur que estem vivint en el context internacional”. “El càmping torna a ser la part de la resposta i de la solució”.

Per la seva banda, Pepe Frasquet ha manifestat que “de gener a setembre de 2022, les dades obtingudes fan que ens sentim molt satisfets de l´esforç realitzat, en la promoció del producte ‘Camping Comunitat Valenciana’, nacional i internacionalment per part de la Federació, amb el suport de Turisme Comunitat Valenciana”.

“Amb una mitjana mensual de 1.627 persones empleades en aquest període, els càmpings de la Comunitat donem feina al 18% del total de persones contractades al sector a tot Espanya, ocupant la segona posició a nivell nacional i triplicant la mitjana mensual del nostre país ”, ha afegit.

Així, el 12% dels turistes que han decidit allotjar-se en un càmping a Espanya durant els primers 9 mesos d’aquest any, n’han triat un de la nostra terra, fins a un total de més de 1.042.000 campistes. “Això ha suposat que no només haguem superat en més d´un 27 % les xifres de l´any passat, sinó que hem rebut, per al període de referència, un 21 % més de campistes que abans de la pandèmia”, ha explicat Frasquet.

Demaneu tot l’any pel turisme internacional

Pel que fa a la distribució d’aquest més d’un milió de campistes que ens han visitat el 2022, el 68% han estat espanyols, sis punts percentuals més que no pas abans de la pandèmia.

A més, es recupera una tendència, característica dels nostres càmpings, que es va perdre per les restriccions de mobilitat internacional: als mesos tardorals i hivernals, els campistes estrangers superen els espanyols, com veiem els mesos de gener a febrer de 2022. A concret, aquests campistes estrangers provenen, fonamentalment, de França (un 27 %), Alemanya (un 20 %), els Països Baixos (un 19 %) i el Regne Unit (un 10 %).

Pel que fa a l’estada mitjana dels nostres visitants (8,3 nits per campista) gairebé duplica l’estada mitjana d’Espanya (de 4,9 nits). La valenciana és la segona comunitat autònoma en oferta de places de càmping d’Espanya durant el 2022 (unes 78.000), i tornem a demostrar que la major part dels nostres càmpings romanen oberts tot l’any, ja que, com veiem, mantenim un nivell similar de places ofertes tots els mesos.

Campanya contra l’intrusisme

Turisme Comunitat Valenciana i la Federació col·laboren conjuntament en una campanya específica contra l’intrusisme al sector. L’objectiu és evitar l’intrusisme i les males pràctiques d’alguns actors turístics privats i públics, i acabar amb l’existència d’establiments que utilitzen, a les marques i/oa les comunicacions, el terme “càmping” sense posseir aquesta catalogació per les autoritats competents.

També denuncien la creació d’espais a alguns municipis destinats a l’estacionament de caravanes i autocaravanes, que no són “allotjaments turístics” segons la legislació autonòmica, però que es confonen amb àrees de pernocta en trànsit per a autocaravanes. No compleixen els requisits, serveis, ni limitacions a estada temporal d’aquestes.

Per això, han recordat que tots els allotjaments turístics de la Comunitat, inclosos els càmpings, han d’acreditar la compatibilitat de l’ús turístic d’acord amb la normativa urbanística i de qualitat ambiental, així com complir les prescripcions legals turístiques de la Generalitat i estar inscrits a un registre específic (Registre de Turisme de Comunitat Valenciana).

Així, totes dues entitats aconsellen a la societat buscar càmpings amb aquest distintiu, que és un sinònim de qualitat i seguretat, ja que la seva presència significa que els càmpings compleixen tota la normativa vigent.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: