El PSPV proposa incrementar els programes de conscienciació i les ajudes per als plans de ciberseguretat

El Grup Socialista en Les Corts ha presentat una Proposició No de Llei en la qual proposa incrementar els programes de conscienciació i sensibilització sobre ciberseguretat, especialment entre les empreses valencianes. A més, el PSPV planteja també la posada en marxa dels programes d’ajuda impulsats per la Generalitat per a plans dirigits a aquesta matèria.

“El dinamisme de la societat actual i els avenços digitals fan que qualsevol dispositiu connectat sigui un possible objecte d’atac per ciberdelinqüents” ha explicat la diputada socialista, Noelia Hernández que destaca que, segons dades de l’Institut Nacional de Ciberseguretat (INCIBE), “en 2017 s’han gestionat més de 123.000 incidents de seguretat, un 6,77% més que el 2016 “. Hernández assenyala que, a més, “tres de cada quatre empreses espanyoles ha estat atacada en els últims cinc anys”.

Per això, el grup socialista a les Corts Valencianes proposa intensificar els programes de conscienciació i sensibilització sobre ciberseguretat especialment en les empreses valencianes ja que “la conscienciació de les empreses de la Comunitat respecte a la ciberseguretat és pitjor que la mitjana espanyola”, subratlla Hernández , que relaciona la baixa implantació de mesures en pimes i microempreses amb l’elevat cost, la manca de personal qualificat i el desconeixement de l’oferta actual en el mercat. “Tan sols un 28% dels professionals i microempreses de la Comunitat consideren que la ciberseguretat és una àrea d’inversió prioritària, mentre que així ho pensa un 46% de les pimes i un 52% de les grans empreses”, explica Hernández.

La diputada socialista ha instat, a més, a desenvolupar una estratègia per atreure cap a la Comunitat Valenciana a empreses de ciberseguretat i a fomentar la creació d’start-ups en territori valencià. “Estem davant d’un sector amb altes expectatives de creixement derivades de la digitalització de la societat i els models de negoci. Per tant, serà fonamental aconseguir posicionar-se com una regió i un país que compti amb operadors claus en ciberseguretat i on s’implementin estratègies R + D + I “, ha destacat Hernández.

Així mateix, la diputada socialista insisteix en la necessitat de desenvolupar i posar en marxa els programes d’ajuda per a la implantació de plans directors de seguretat i per a l’auditoria i verificació del seu compliment, inclosos en el Pla Estratègic de la Generalitat Valenciana en Tecnologies de la informació i les Comunicacions.

 

 

Informació i Foto: http://www.pspvpsoe.net

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: