El proyecto Patrimoni-PEU de la UJI participa en una convención organizada por el Consejo de Europa

Informació i Foto: http://www.uji.es

El projecte Patrimoni del Programa d’Extensió Universitària de la Universitat Jaume I de Castelló ha estat convidat a participar al “Taller d’investigació-acció de la Convenció de Far” que tindrà lloc a Fontecchio (Itàlia) del 9 al 12 d’octubre de 2017 . Aquest taller és una gran oportunitat per compartir, en un escenari europeu, els aspectes principals que caracteritzen la xarxa de comunitats patrimonials del projecte Patrimoni.

Aquest taller és una iniciativa del Consell d’Europa i sorgeix com a desenvolupament del Conveni Marc del Consell d’Europa sobre el Valor del Patrimoni Cultural per a la Societat (http://www.coe.int/en/web/conventions/full-list/ – / conventions / rms / 0900001680083746) signat a la ciutat portuguesa de Faro el 27 d’octubre de 2005.

El primer Taller d’Investigació-Acció de la Convenció de Faro té com a objectiu desenvolupar aliances entre universitats, centres de recerca i societat civil per dur a terme estudis de cas sobre territoris multiescala (rurals, urbans), comunitats patrimonials (actors locals, museus, ONG, etc.) i patrimoni europeu (cultura, natura) a partir dels valors i principis de la Convenció de Faro.

Aquest taller se centrarà en el paper del patrimoni com revitalitzador local en un escenari europeu caracteritzat per crisis multisectorials (econòmica, social, ambiental, política) i com les comunitats patrimonials poden ser part d’aquesta revitalització local. El taller es desenvoluparà en tres sessions titulades “Patrimoni en una societat en canvi,” Patrimoni com un Ecosistema de Desenvolupament “i” Fent el Patrimoni Accessible ”

Més informació i esborrany del programa: Far Convention Research Study

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: