El projecte ‘Ningú sense la seua ració diària’, beneficiari d’un préstec participatiu IVF cofinançat pel Feder, finalista en els premis Regiostar 2023

‘Ningú sense la seua ració diària’, projecte desenvolupat per l’empresa castellonenca Naria Tech i secundat financerament des dels seus orígens per l’Institut Valencià de Finances (IVF), ha arribat a la final del certamen europeu Regiostar 2023, en el qual es premien els millors projectes finançats amb recursos europeus.

‘Ningú sense la seua ració diària’ és un projecte beneficiari de la línia de préstecs participatius en coinversió amb inversors privats que oferix l’IVF, producte financer que compta amb recursos del Fons Europeu de Desenvolupament Regional – Feder.

El director general de l’IVF, Enrique Montes, ha valorat molt positivament el reconeixement a escala europea de la labor realitzada per esta empresa i ha destacat que “passar a la final d’este certamen i destacar entre els més de 200 projectes presentats a escala europea ja suposa tot un èxit i el reconeixement a la important contribució social que desenvolupa Naria Tech”.

“A més -ha destacat Montes- hem de tindre en compte que és la primera vegada des que la Comunitat Valenciana gestiona fons europeus que un projecte presentat per la Generalitat Valenciana ha arribat a la final d’uns premis Regiostar, reconeixent així la labor que realitzem com a entitat gestora de fons europeus”.

Premis Regiostar 2023

Des de l’any 2008, a través dels Premis Regiostar, la Comissió Europea valora els millors projectes que han rebut finançament dels Fons Europeus i que destaquen per la seua excel·lència i contribució al desenvolupament regional.

En l’edició 2023 s’han establit un total de sis categories que premien els projectes que contribuïxen a aconseguir una Europa més competitiva i intel·ligent, aquells que destaquen per la seua contribució a la sostenibilitat i a cura del medi ambient, els que aposten per una Europa connectada, projectes de gran importància social i integradora i aquells que contribuïsquen a acostar Europa a la ciutadania. Com a tema de l’any al qual s’ha dedicat una sisena categoria, en esta ocasió s’ha fixat el lema ‘Any europeu de les competències’, amb el qual es valoren els projectes que contribuïxen a la recuperació econòmica mitjançant la potenciació d’àmbits com la transició energètica o la digitalització.

En esta edició 2023 s’han presentat a este concurs europeu un total de 228 projectes que han rebut cofinançament de la UE amb càrrec al Fons Europeu de Desenvolupament Regional, al Fons de Cohesió, al Fons Social Europeu o al Fons de Transició Justa, o bé que han rebut finançament de la UE en el marc de qualsevol capítol dels programes Interreg posteriors a l’1 de gener de 2014. D’estos 228 projectes únicament 30 han passat a la final, cinc per cada una de les sis categories indicades.

El projecte ‘Ningú sense la seua ració diària’, presentat per la Generalitat, opta a la categoria quatre, en la qual es premien les iniciatives que contribuïxen a una Europa més social i inclusiva, i competix dins de la seua categoria amb altres quatre projectes europeus. A més, del 14 de setembre al 14 de novembre s’obrirà una votació pública en línia per a triar el Premi del Públic entre tots els finalistes.

Els guanyadors dels Premis Regiostar es coneixeran el pròxim 16 de novembre durant la celebració a la República Txeca de la cerimònia Regiostars 2023.

Naria Tech

Naria Tech, fundada com a FoodRation4All, és una startup amb seu a Castelló que centra la seua activitat en el desenvolupament de projectes de conscienciació i millora social, centrats fonamentalment en el sector de l’alimentació.

El seu projecte principal, ‘Ningú sense la seua ració diària’, consistix en la digitalització del sistema de donació d’aliments mitjançant una sèrie d’eines tecnològiques que permeten als donants enviar directament les seues aportacions als bancs d’aliments i són estes entitats les que les repartixen entre les persones beneficiàries mitjançant la utilització d’una targeta moneder. Per al desenvolupament d’este sistema, l’empresa establix línies de col·laboració amb empreses líders en el sector de l’alimentació, la qual cosa li permet establir punts físics -tòtems- en grans superfícies i supermercats des d’on els donants poden fer les seues donacions.

El projecte ‘Ningú sense la seua ració diària’ que ara competix com a finalista en els Premis Regiostar 2023, és beneficiari d’un préstec participatiu IVF amb cofinançament del Feder per import de 232.500 euros.

Línia de préstecs participatius IVF

A través de la línia de préstecs participatius en coinversió amb inversors privats, l’IVF oferix finançament per al creixement i desenvolupament d’empreses de recent creació, i així es cobrixen les etapes de la vida de l’empresa en la qual li és més complicat obtindre liquiditat a través de les entitats financeres tradicionals. Esta línia prioritza aquells projectes d’inversió que comporten un alt potenciar d’innovació.

L’import dels préstecs concedits a través d’este producte financer pot oscil·lar entre els 75.000 i 300.000 euros per pime finançada, i està subjecte a l’import aportat per l’inversor privat que participa en l’operació. El termini d’estes operacions pot arribar als 7 anys, amb fins a 3 de carència, i el tipus d’interés aplicat és d’euríbor (amb un valor mínim de 0%) més un marge que pot oscil·lar entre el 3 % i el 9 % depenent de la rendibilitat financera del prestatari.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: