El projecte “Control Gest” de residents de Ginecologia de l’Hospital Clínic de València guanya el concurs interuniversitari Aula Emprende

Mèdiques Residents en formació del Servei de Ginecologia i Obstetrícia de l’Hospital Clínic de València, juntament amb professionals especialistes del Servei de Ginecologia del mateix centre, han aconseguit el primer premi del concurs interuniversitari Aula Emprende, UVEmprén, amb el projecte “Control Gest”.

L’equip va ser seleccionat per representar la Universitat de València als premis interuniversitaris on s’estableix una competició entre les 5 universitats públiques de la Comunitat Valenciana.

Un total de 10 projectes de diferents punts de la Comunitat van optar als tres premis. Els projectes que hi van participar van ser dos projectes de la Universitat d’Alacant, un projecte de la Universitat Politècnica de València, dos projectes de la Universitat Jaume I, dos projectes de la Universitat Miguel Hernández d’Elx i tres projectes de la Universitat de València. Els projectes van ser presentats davant d’una Comissió d’Avaluació composta per personal docent de les 5 universitats.

L’equip del projecte “Control Gest”, guanyador del primer premi, està format per Mariola Hernández Martínez, Blanca Carreras Gamón, Arnzazu Carbonell Molina i Alba Verdú Garcí, Mèdiques Residents de l’Hospital Clínic Universitari), i Ignasi Burgos Cabezas, estudiant del grau de la UV. L’equip estava tutoritzat el professor Franscico Raga Baixauli, cap del Servei de Ginecologia i Obstetrícia de l’Hospital Clínic Universitari i la professora Ana Martínez Aspas, especialista en ginecologia i tutora de residents del centre.

Els equips formats per estudiants i professors de la UV han presentat idees innovadores i s’han trobat entre els 20 finalistes d’aquesta 10a edició de Premis Idees Motivem. La idea presentada per l’equip va quedar, a més, segona a l’Àrea de Ciències de la Salut.

Monitoritzar les glucèmies i la tensió arterial de les gestants d’alt risc

El Projecte Constrol Gest es basa en la instauració d’una polsera per monitoritzar les glucèmies i la tensió arterial de les gestants d’alt risc, amb l’objectiu de millorar-ne el control i, fins i tot, salvar vides.

“Els trastorns hipertensius de l’embaràs i la diabetis gestacional són patologies cada cop més prevalents que repercuteixen en la salut i el pronòstic tant matern com fetal. Per això, l’equip proposa la implantació de l’ús sistemàtic de polseres intel·ligents en les gestants amb més risc de patir aquestes patologies per al seu diagnòstic precoç i monitorització en temps real, amb l’objectiu de reduir la morbimortalitat materna i fetal i disminuir també impacte socioeconòmic que comporta”, han explicat les autores del projecte.

Aquestes polseres intel·ligents monitoritzen la tensió arterial i els nivells de glucèmia de les pacients seleccionades per tal de portar-ne un millor control, fent-ho menys dependent de les pacients i per tant més fiable per als sanitaris, i així ajustar de forma més personalitzada el tractament i el seguiment.

“El nostre equip ha estat guardonat amb el primer premi del concurs interuniversitari de la Comunitat Valenciana, el 14 de juliol passat. Aquest reconeixement, posa de manifest la tasca docent realitzada de manera coordinada entre la Universitat de València i la Conselleria de Sanitat en la formació de futurs professionals” han explicat els tutors i especialistes en ginecologia, Franscico Raga Baixauli i Ana Martínez Aspas.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: